De geplande versoepelingen van de coronamaatregelen per 11 mei voor o.a. attractieparken, dierentuinen en sportscholen gaan voorlopig nog niet door. Het kabinet vindt het aantal coronabesmettingen nog te hoog om een verdere versoepeling nu al te rechtvaardigen.

Op het volgende beslismoment zal worden bekeken of de parken en sportscholen weer open kunnen vanaf 18 mei.

De website Nu.nl maakte een rondgang langs de brancheorganisaties die nu nog meer geduld moeten hebben. De eerste reacties zijn vooral 'berustend'. Er is begrip voor de lastige situatie in de gezondheidszorg. Wel wordt er voor gepleit om ook oog te hebben voor de gereguleerde omgeving waarin deze sectoren hun gasten ontvangen en daardoor een relateif veilige omgeving bieden.

Wineke Schoo, directeur van de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen: ""Erg teleurstellend. We waren en zijn er klaar voor. We hebben hele goede protocollen en ook hebben we aangetoond dat we een onderdeel zijn van de oplossing. We kunnen het bezoek op onze locaties goed reguleren. En we bieden juist ruimte aan de mensen waar dat het hardst nodig is, in volle steden et cetera."

Ronald Wouters van NLactief (fitnessbranche) ziet kansen voor een veilige heropening: "Mensen kunnen dan werken aan hun vitaliteit, weerstand en gezondheid, wat heel belangrijk is. Bewegen is juist het beste."

En ook De Eftling laat weten: "We waren er klaar voor. We zijn er eigenlijk al een paar maanden klaar voor"

Bron en meer informatie: www.nu.nl