Honderdduizenden gezinnen met kinderen zullen tijdens de meivakantie op zoek gaan naar een leuke, veilige plek in de buitenruimte. Dagrecreatieve bedrijven, onder aanvoering van De club van Elf, pleiten voor een heropeining in de meivakantie.

Dagrecreatiebedrijven zijn verbaasd dat de opening van dierentuinen, attractieparken en andere buitenlocaties pas in stap 2 van het door het demissionair kabinet op 13 april gepresenteerde openingsplan wordt toegestaan. De dagrecreatiebedrijven roepen het demissionair kabinet dan ook dringend op om dierentuinen, attractieparken en musea met buitenruimte hun deuren ook in stap 1 te laten openen, mits de situatie het toelaat, op 28 april.

Meivakantie: families moeten veilig naar buiten kunnen

“Juist in de meivakantie zou men moeten kiezen om ook dierentuinen, attractieparken en musea met veel buitenruimte te openen”, vertelt Mascha van Till-Taminiau, voorzitter van de Club van Elf, de vereniging voor de grootste Nederlandse dagattracties. “Er is in 2020 bewezen dat deze dagattracties bij uitstek geschikt zijn voor gereguleerde spreiding van bezoekers. Honderdduizenden bezoekers hebben in hun eigen veilige bubbel van een ontspannen dagje uit genoten. Het is essentieel om, juist tijdens deze fase van de crisis, families met kinderen de gelegenheid te geven veilige plekken te bezoeken. Het is een gemiste kans als het kabinet tijdens de aankomende meivakantie géén gebruikmaakt van de professionele begeleiding en de gecontroleerde ruimte die de dagattracties te bieden hebben”.

Dagrecreatiebedrijven kunnen verantwoord open zonder toegangstesten, op anderhalve meter, met hygiëne maatregelen en duidelijke communicatie. Er staan ook dit jaar weer 60.000 getrainde medewerkers klaar om de verwachte coronadrukte in de meivakantie op een verantwoorde manier te spreiden over duizenden hectaren veilige buitenruimte”.

Oproep aan kabinet: open dagattracties buiten al tijdens stap 1 in openingsplan

De dagrecreatiebedrijven roepen het demissionair kabinet dan ook dringend op om de dierentuinen, attractieparken en musea met buitenruimte hun deuren ook in stap 1 te laten openen, mits de situatie het toelaat, op 28 april.

Bron en meer informatie: www.clubvanelf.nl