De Franse Campingketen Huttopia nam twee jaar geleden Camping De Roos over. Inmiddels staan er twee nieuwe Nederlandse projecten op het programma. “De Nederlandse campingmarkt bevalt ons uitstekend.” zegt Samuel Lafforest, vertegenwoordiger van Huttopia in Nederland.

Camping De Roos is vanaf de start in 2019 een succes geweest voor Huttopia. Ook voor komend seizoen zien de boekingscijfers er weer zeer gunstig uit. Lafforest: “Voor de Paas- en Meivakantie zijn we al volledig volgeboekt en de boekingen voor de zomervakantie liggen ruim voor op schema. De beperkingen in Nederland zijn minder streng dan in Frankrijk. Dat zorgt er voor dat een vakantie in Nederland niet al te ingewikkeld is. Op onze Franse campings mogen de vakantiegangers bijvoorbeeld niet verder dan 10 km van hun verblijf reizen; en de avondklok gaat al om 19.00 uur in. .” (foto onder: Nieuwe accommodatie Cahutte, die vanaf deze zomer boekbaar is op camping De Roos)

Half juni wordt een nieuwe camping in Valkenburg geopend. Dit wordt een Citykamp concept. Anders dan de reguliere Huttopia campings is een CityKamp niet gelegen midden in de natuur, maar brengt wel het natuurlijke leven naar een locatie dicht bij de stad. Een CityKamp heeft een uitstekend niveau van voorzieningen. Lafforest: “We richten een groene hoek in als natuurcamping. Verder plaatsen we hier diverse glampingtenten van het type ‘Trappeur’ en wordt het restaurant gerealiseerd in een foodtruck.”

Meer informatie: www.citykamp.com/nl/valkenburg

In 2022 staat de opening van een Huttopia camping De Meinweg in de gemeente Roerdalen op het programma. Dat is op de locatie van het voormalige Oostappen-groep park Elfenmeer. Lafforest: “De contracten met de gemeente zijn inmiddels getekend, maar er moet nog wel heel veel gebeuren. We gaan het terrein compleet nieuw inrichten en daar gaan we na de zomer mee beginnen. In het ontwerp van de 27 ha grote camping is ruimte voor 300 verblijfsplekken. Dat zijn o.a. glampingaccommodaties, kampeerplekken en camperplekken. We kiezen voor een zeer comfortabele opzet met volop ruimte voor de prachtige natuur. Het hart van de camping wordt een sociale plek, waar de groene uitstraling wordt geaccentueerd door het gebruik van veel hout.”

Kunnen we nog meer overnames door Huttopia in Nederland verwachten?  Lafforest: “Wij hebben geen vastgesteld groeiplan. Als zich een mooie kans voordoet, dan gaan we dat zeker bekijken. OP dit moment is Huttopia ook in de Verenigde Staten actief en wordt gekeken naar de introductie van het Huttopia concept in diverse andere Europese landen.”

Goede start van het seizoen

Nederlanders zijn deze maand druk met de oriëntatie en keuze van een zomervakantie. In maart zag Huttopia het aantal Nederlandse bezoekers op de website met meer dan 120% zag stijgen ten opzichte van 2020 en met 75% in vergelijking tot 2019. Een belangrijk deel van alle boekingen die in maart bij Huttopia zijn gemaakt, is afkomstig van Nederlandse gasten. Huttopia is met 43 bestemmingen in Frankrijk en één camping in Nederland een marktleider in glamping in de natuur. De verwachting is dat de groei in april verder zal doorzetten.

Meer informatie: www.huttopia.com