Het Drentse toeristische project 'Hunebed Highway' speelt in op de groeiende populariteit van e-bikes.Op 10 locaties zijn er stoere ‘Hunebed Highway e-bikes’ te huur. Ook de infrastructuur / fietsroutes worden aangepast op de komst van meer e-bikes.

De toevoeging van de e-bike infrastructuur is een initiatief van lokale ondernemers in horeca, recreatie en toerisme. De Hunebed Highway e-bikes die worden verhuurd, zijn te herkenen aan de opvallende oranje kleur en de logo’s van de ‘Hunebed Highway’. Projectleider Henk Klaver laat weten dat er inmiddels ook langere fietsroutes zijn ontwikkeld en dat er nog aan een routestructuur tussen accommodaties wordt gewerkt. Daarmee worden nieuwe fietsarrangementen gefaciliteerd.

De ‘bestemming Hunebed Highway’ wordt steeds meer dan alleen maar een spannende naam, een aanduiding van een toeristisch gebied in Nederland. De naamsbekendheid van dit ‘merk’ is binnen drie jaar enorm gestegen maar nog lang niet compleet.

Een van de aanjagers van dit project is directeur Ton Duivenvoorden van hotel ‘Emmen’ Van der Valk Emmen. “Fietsen is ‘hot’, nu en straks ook na Covid-19. Mensen willen genieten van de buitensfeer; wandelen en fietsen. Deze e-bikes geven letterlijk een beetje kleur aan de ‘Hunebed Highway’ met comfort voor onze gasten. Duivenvoorden is blij met de samenwerking tussen de collegae. “Natuurlijk heeft iedereen zijn of haar eigen zakelijke belangen, maar door samenwerking kom je wel verder” zegt ondernemer/participant Klaas Jan Niezing van ‘De Oringer Marke’ “Er komt steeds meer body van dit merk”

Deelnemende bedrijven

Van der Valk hotel Emmen, Parc Sandur Emmen, Landal Land van Bartje Ees, Puur Exloo, Exloo, de Oringer Marke Odoorn, Hotel Drouwenerzand Drouwen, Hotel Eeserhof Ees, Hotel Talens Coevorden, Brinkhotel Zuidlaren, Tourist info Emmen.

Het project werd mede mogelijk gemaakt door een investering vanuit het Europese LEADER project. Jacob Bruintjes (voorzitter Leadercommissie Zuidoost Drenthe) "De samenwerking tussen de ondernemers was voor de Leadercommissie (Europa) een belangrijke reden om dit initiatief te ondersteunen. Door samenwerking in de toeristische sector rond de Hunebed Highway kan op de e-bike de mooie omgeving verkend worden.

Meer informatie: www.provincie.drenthe.nl/hunebedhighway