Er is grote commotie ontstaan over de samenwerking van de Plopsa parken met diverse influencers op social media kanalen. Om die reden besliste Plopsa om deze projecten tijdelijk on-hold te zetten. Er werd op social media zelfs opgeroepen om Plopsa te boycotten vanwege deze samenwerkingsprojecten.

Voor z’n parken in België, Nederland, Duitsland en Polen was Plopsa in gesprek met verschillende influencers om samen met hen fanweekends en korte, tijdelijke pop-up attracties te installeren in hun parken. Dit gezien de populariteit van verschillende social media kanalen.

Zie ook artikel op Looopings.nl - Plopsaland fel bekritiseerd vanwege TikTok attractie

De bedoeling was om elke influencer zijn favoriete attractie in onze parken te laten kiezen en deze tijdelijk te decoreren. De eerste in de rij waren Céline & Michiel die tijdens de paasvakantie aan bod zouden komen. Dit zou op 1 april, de normaal voorziene openingsdatum, ludiek aangekondigd worden. Plopsa maakt zich echter grote zorgen over het feit dat het nieuws een eigen leven is gaan leiden en dat bepaalde jongeren en kinderen hier heel hard op ingaan en elkaar omwille van het al dan niet fan zijn van een bepaald persoon beginnen te pesten. Dat kan uiteraard niet de bedoeling zijn. Plopsa haalt aan dat ze geschrokken is van bepaalde reacties, haatmails en de toon die sommige jongeren en kinderen, voor- en tegenstanders, tegen elkaar voeren.

Tegen pesten

Het bedrijf en het management bekijken momenteel met een aantal organisaties om zich verder in te zetten tegen haatcampagnes en cyberpesten. Plopsa benadrukt dat ze zeker respect heeft voor ieders mening, maar dat de manier waarop deze geuit wordt tegen elkaar en in online discussies altijd respectvol moet blijven.

Openingsdatum nog onzeker

De plannen om de zone verder tegen mei om te bouwen naar een attractie in het teken van 25 jaar Studio 100 blijft behouden. Zo is de ROX-auto nooit weggeweest en zal er onder andere een knipoogje gemaakt worden naar het initiële thema ‘Spring’.

Normaal gezien zouden Plopsaland De Panne & Plopsa Coo op 1 april aanstaande de deuren openen. Het Belgisch Overlegcomité voor de corona-aanpak besliste afgelopen vrijdag echter dat de pretparken dan toch niet mogen openen. Momenteel is er geen nieuwe openingsdatum bekend.

Meer informatie: www.plopsa.be/nl