Klimrijk opent grootste nettenparcours van Nederland.

Klimrijk Brabant, onderdeel van Libema  bestaat tien jaar en viert dat met de komst van een nieuwe attractie. Het Netten Adventure, waar bezoekers op maar liefst acht meter hoogte kunnen klimmen en klauteren, is de nieuwste trend in de outdoorwereld.

Het Netten Adventure wordt geleverd door Funcha!, dat deze veilige vorm van klim- en klauteractiviteiten de laatste tijd flink ziet groeien.  Kees-Jan Verwaal, managing director Funcha!: “Door de pandemie hebben mensen het buitenspelen herontdekt. Al in het voorjaar van 2020 zag je dat men het zat was de hele dag aan een scherm gekluisterd te zijn. Ze gingen massaal naar buiten. Na kilometers wandelen is de behoefte om te spelen groot. Bij kinderen, maar juist ook bij volwassenen. En daar voorziet een klimpark en netadventure uitstekend in.”

Minder toezicht nodig

Zodra Klimrijk de deuren weer mag openen, kan iedereen vanaf vier jaar zich komen uitleven in de nieuwe attractie. Doordat er overal netten zijn, is het veilig om tot grote hoogte te klimmen. Een zekering of het dragen van een helm is hierdoor niet nodig.

Het Netten Adventure is een acht meter hoge klim- en klauterattractie, die bestaat uit vier verschillende zones. Deze zijn bereikbaar via speciale nettentunnels. Op de verdiepingen, variërend tussen de zes en acht meter hoogte, kunnen bezoekers onder meer klimmen, klauteren, springen en spelen met grote ballen. Vaste grond is weer te bereiken via drie glijbanen.  

500 vierkante meter

“Het Netten Adventure is met bijna 500 vierkante meter één van de grootste nettenparcoursen van Nederland. Het is een prachtige toevoeging aan onze locatie en we hopen ook echt dat mensen er snel gebruik van kunnen maken”, zegt general manager Huub Wijnen.

Het Netten Adventure is ontwikkeld in Groot-Brittannië. Daar is het de afgelopen jaren steeds populairder geworden, zag Wijnen. “De attractie is vooral zo populair, omdat bezoekers van jong tot oud plezier kunnen maken in de netten en er veel activiteiten mogelijk zijn op grote hoogte.”

Naast de komst van het Netten Adventure is ook het pico-parcours, een klim-attractie bestemd voor kinderen vanaf 4 jaar, dit seizoen flink uitgebreid. Er zijn nu drie verschillende routes met in totaal ruim 25 verschillende hindernissen. Wijnen: “We vinden het mooi dat we als een van de weinige klimparken ook kinderen van deze jonge leeftijd een mooie uitdaging kunnen bieden.”

IFrame

Tienjarig jubileum

Klimrijk Brabant werd op 1 september 2010 officieel geopend en viert nu dus zijn tienjarig bestaan. Vanwege het coronavirus zijn feestelijkheden rondom dit jubileumjaar gepland in 2021. Sinds de opening mocht het klimbos zo’n 300.000 bezoekers ontvangen. Inmiddels beschikt Klimrijk over zeven parcoursen, met elk een eigen moeilijkheidsgraad. De lengte van deze routes varieert van 110 tot 200 meter en de hoogte van de routes zit tussen de twee tot tien meter hoogte.

“In de afgelopen tien jaar hebben we ontzettend veel mooie dingen bereikt. Het is fantastisch om te zien hoe Klimrijk zich ontwikkeld heeft en ik ben daar uiteraard trots op. Ik hoop dat er nog vele jaren en mooie projecten volgen”, aldus Wijnen.

Meer informatie:

Klimrijk Brabant

www.funchaworld.com/nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *