Het gemiddelde budget per persoon dat de Belgen aan vakantie wilen uitgeven stijgt aanzienlijk met 16%. Vóór Corona was de Belg bereid om gemiddeld 801 € per persoon uit te geven. Nu is dat maar liefst 929,5€ .

Dat blijkt uit het GfG Travle Intentions onderzoek door de Association of Belgian Tour Operators (ABTO). Voor pakketreizen (vliegtuig+verblijf) gaat dit geplande budget zelfs van € 1051,1 (voor de Coronacrisis) naar € 1290,6 per persoon (+23%).

Andere conclusies uit het onderzoek:

3 op 4 Belgen staat te popelen om op vakantie te gaan

Uit de bevragingsronde van februari blijkt dat 73% van de Belgendit jaar nog op vakantie wil gaan. 1 op 4 wil dat in juli al doen en nog eens 25% wil in augustus of september vertrekken. En wie een coronavoucher kreeg, wil die maar al te graag gebruiken (70%).

Buitenland blijft in trek

Frankrijk versterkt nog haar leiderspositie als absolute vakantieland voor de Belgen (alle vervoersmiddelen) : 1 op 4 denkt dit jaar naar ‘la douce France’ te trekken (voor Corona was dit nog maar 15%). 12,8% blijft liever in eigen land (voor Corona 9,7%) . Spanje, Italië en Griekenland vervolledigen de top 5 van favoriete bestemmingen. Opmerkelijk is ook dat meer dan de helft van wiemet het vliegtuig zou vertrekken, buiten Europa (inclusief Turkije en Noord Afrika) op vakantie wil, bestemmingen waar momenteel nog zeer weinig reisperspectieven zijn.

Meer informatie: www.abto.be