Sportevenementen waarbij veel mensen bij elkaar komen zijn op dit moment tijdelijk niet mogelijk. Le Champion, organisator van populaire fiets- wandel- en hardloopevenementen, heeft een alternatief ontwikkeld waarbij sporters in een deels digitale omgeving kunnen deelnemen aan een sportevenement.

De Zandvoort evenementen die gepland stonden voor 27 en 28 maart 2021 werden vorige maand afgelast. Dit betekent dat er voor de tweede keer geen evenementen in Zandvoort zullen plaatsvinden in het laatste weekend van maart. Normaal gesproken zouden er ruim 20.000 sporters starten op Circuit Zandvoort.

De organisatie geeft deelnemers nu de kans, door middel van de speciale event app, om hun eigen moment en route te bepalen. De deelnemers worden uitgedaagd om in hun eigen omgeving een route uit te zetten van dezelfde lengte, door mooie landschappen. Hierdoor worden de deelnemers gespreid en voldoet het event aan de coronabeperkingen. Dankzij de live-tracking kunnen deelnemers gevolgd worden door supporters voor aanmoedigingen onderweg. Deelnemers krijgen van zaterdag 27 maart t/m zondag 11 april de tijd om hun gekozen afstand te volbrengen.

Een zelfde opzet, met live tracking via de app, wordt ingezet om ook een deels digitale editie van de events: De 30 van Zandvoort (wandelen) en De Omloop van Zandvoort (fietsen).

Meer informatie; www.lechampion.nl/virtuelezandvoortevenementen