De dierentuinen hebben een zware periode achter de rug - en de problemen met de exploitatie zijn voorlopig nog niet opgelost. Speeltuininspecteur Speelplan komt met een mooie geste.

De dierentuin, een leuk dagje uit voor het hele gezin, met je schoolklas of opa en oma. Iedereen is er wel eens geweest als kind en komt er later weer als ouder of grootouder. Dat dierenparken door de coronacrisis in zwaar weer zitten, gaat dan ook veel mensen aan het hart. Compensatie vanuit het coronasteunpakket is er wel, maar niet voor alle kosten, zoals diervoeder. Inmiddels zijn er allerlei inzamelingsacties gestart. De kosten dekken is een kant van de medaille, maar het drukken van kosten de andere kant.

Hulp vanuit de leverantieketen 

Een van de organisaties die aan de kostenkant te hulp schiet is bureau Speelplan. Zij zijn verantwoordelijk voor de veiligheidsinspecties van speeltoestellen in verschillende dierenparken, zoals Artis, Wildlands en Ouwehands dierenpark. Om de dierenparken te steunen laat Speelplan een deel van de inspectiekosten vervallen. Zo zorgen zij ervoor dat wanneer de dierenparken weer opengaan, er veilig en naar hartenlust kan worden gespeeld. De dieren zijn weliswaar de hoofdattractie, maar dierenparken zijn ook één groot speelparadijs voor kinderen. Apenkooien, op safari of een diepzeethema, de ene speeltuin is nog uitbundiger dan de ander. Aan veiligheid mag het dan natuurlijk niet ontbreken.

‘Onze steun is wellicht een druppel op de gloeiende plaat. Maar we hopen dat de hele keten van leveranciers en organisaties die producten of diensten leveren op deze manier een steentje wil bijdragen. Want met al die druppels bij elkaar raakt het glas toch al snel halfvol en dat biedt hopelijk voldoende perspectief voor de dierenparken om de coronacrisis door te komen’’ aldus, Walid Rahman, directeur bij Speelplan.

Wat kan bureau Speelplan voor uw dierenpark betekenen?

Speelplan steunt niet alleen haar huidige klanten, maar wil ook andere dierenparken een helpende hand bieden. Bent u manager of beheerder van een dierenpark en bent u benieuwd hoe Speelplan uw organisatie kan helpen? Neem dan contact op via  036-523 61 27 of  administratie@speelplan.nl

Meer informatie: www.speelplan.nl