De unieke ruimtevaart expositie ‘NASA- A Human Adventure’ van John Nurminen Events wordt in opdracht van de curator mr. M.W. Schüller online geveild via het platform van Troostwijk Auctions.

Originele artefacten, replica’s en schaalmodellen uit de ruimtevaartgeschiedenis verschijnen onder de digitale hamer. Meebieden op deze veiling kan tot donderdag 25 februari 2021, de veiling sluit om 10:00 uur.
Heb jij altijd al een kijkje willen nemen in de cockpit van de Apollo Lunar Module (maanlander)? Of ben je benieuwd hoe een spaceshuttle er op ware grootte uitziet? Dan mag je deze veiling niet missen! Wegens faillissement worden alle items van de expositie ‘NASA – A Human Adventure’ online geveild bij Troostwijk Auctions.

Over de hele wereld te zien

De rondreizende expositie ‘NASA - A Human Adventure’ is de afgelopen jaren over de hele wereld te zien geweest. Onder andere in Madrid, Stockholm, Istanbul en Utrecht trok deze unieke ruimtevaart tentoonstelling ruim 250.000 bezoekers per stad. Ook brachten diverse astronauten – waaronder Andre Kuipers en General Charlie Duke, de jongste man ooit op de maan – een bezoek aan de expositie.
Speciaal voor ‘NASA – A Human Adventure’ zijn kwalitatief zeer hoogwaardige replica’s en 1:1 schaalmodellen gemaakt om de ruimtevaartbeleving voor de bezoeker zo realistisch mogelijk te maken. En deze replica’s en schaalmodellen worden nu geveild.

Apollo Lunar en International Space Station (ISS)

Onder de digitale hamer verschijnen in totaal 31 items, waaronder een schaalmodel (1:72) van het internationale ruimtestation ISS, een replica op ware grootte van de neus van een spaceshuttle en een 1:1 replica van de Apollo Lunar Roving Vehicle (maanwagen).

De veilingmeester noemt het een uitzonderlijke veiling met bijzondere ruimtevaartobjecten. “Voor zover bekend is er niet eerder een 1:1 replica van een spaceshuttleneus geveild. Voor liefhebbers van het heelal en ruimtevaart is dit een unieke kans om objecten die normaal gesproken in musea en exposities te bewonderen zijn, zelf te kunnen aankopen. De aangeboden replica’s zijn van zeer hoge kwaliteit en gebouwd door ‘s werelds meest gerenommeerde modelbouwer.”

Over de veiling

Op alle kavels kan vanaf dit moment geboden worden. De veiling sluit op donderdag 25 februari 2021 vanaf 10:00 uur.
 

Meer informatie: www.troostwijkauctions.com/nl/other/01-35799/