Op natuur en recreatie boerderij Buitenplaats Molenwei is eind januari een crowdfunding gestart bij het platform CrowdAboutNow. De agrarische locatie in de voortuin van Den Haag, tegenover Drie Molens, haakt aan op de provinciale ambitie: ‘een toeristisch Zuid-Holland’.

Afgelopen zomer werd er al een start gemaakt met de eerste tipi’s in de wei en is er ervaring opgedaan met logees. Komend seizoen willen broer en zus Van der Krogt hun gasten verwelkomen op het platteland in hippe, kant-en-klare ‘trekkershutten’ die van alle comfort plus e-bikes zijn voorzien.

De missie is duidelijk: het verduurzamen van een kwetsbaar weidegebied, waar uitdijende steden als Den Haag, Leiden en Zoetermeer op de loer liggen. ‘Met de crowdfunding willen we ook een signaal afgeven naar andere agrariërs in het land’, laat Vicky van der Krogt weten. ‘Want hoe waardevol is het als burgers financieel gaan mee-investeren in nieuwe verdienmodellen voor de boer? En hoe makkelijk is het om verschillende culturen samen te brengen die beiden baat hebben bij een vitaal en toekomstbestendig platteland?’.

Het authentieke boerenerf wordt de komende jaren getransformeerd naar een kleurrijke pleisterplaats. Waar vorige generaties koeien molken komen nu burgers zich opladen in het groen. Van sport, kunst en cultuur tot aan vergaderen en overnachten, op, het platteland liggen kansen. Met de crowdfunding wordt de volgende stap gezet: al 35 supporters investeren mee om de trekkershutten en e-bikes te financieren in ruil voor verrassende tegenprestaties. Inmiddels staat de teller op 83%. Participanten die een volledige trekkershut financieren zijn ook al aangehaakt. Stadslui uit Groot Haaglanden die de recreatie ontwikkelingen willen steunen, of zelf een nachtje willen opsnuiven van het nachtelijke platteland kunnen deelnemen aan het duurzame project. Komende zomer logeren toeristen van heinde en verre op de  groene locatie waar vier bruisende steden, het strand en het Groene Hart om de hoek liggen.

Meer informatie: www.crowdaboutnow.nl/molenweioptrek