Ook Wildlands Emmen heeft haar bezoekcijfers over 2020 bekend gemaakt en komt uit op 558.000 bezoekers. Dat zijn er 40% minder dan in 2019.

Eerder maakten dierenparken Artis (-50%) en Blijdorp (-48%), Beekse Bergen (-49%) en Burgers Zoo (-38%) hun cijfers al bekend. Zie ook: Bezoekcijfers dagattracties in 2020

De daling van het bezoek is het gevolg van de diverse lockdown periodes met tijdelijke sluitingen van het park en de beperkingen als gevolg van de coronacrisis. De financiële impact van het jaar is nog niet aan te geven omdat er nog een noodfonds van het ministerie van LNV van 39 miljoen te verdelen is onder de Nederlandse dierentuinen. De verwachting is dat dit eind februari bekend is en dan zal er ook zicht zijn op hoe WILDLANDS het jaar financieel afsluit.

In het begin van 2020 heeft WILDLANDS nog een fors aantal projecten kunnen afronden, o.a. in de grote kas (vernieuwing van de Jungle Jim tribune, het nieuwe verblijf van de dwergapen) en toevoeging van de Siberische rode eekhoorns in Nortica. Daarnaast zijn er een escape room en een educatief (biologie) leslokaal gerealiseerd die nog niet in gebruik zijn geweest door de corona-beperkingen. Ook werd Travellers’ Taste omgebouwd tot zelfbedieningsrestaurant en werd er een lodge langs de rand van de savanne gebouwd. De bouw van een vliegkooi in Nortica is wel tijdelijk ‘on hold’ gezet. Het nieuwe Nortica Aquarium zal bij heropening van het park voor het eerst opengesteld worden voor publiek.

Corona heeft gezorgd voor veel ellende, maar de directie van WILDLANDS is ook hoopvol. Erik van Engelen: “We hebben ons als park zeer wendbaar getoond en ons snel aangepast aan de nieuwe omstandigheden. We hebben de kosten onder controle kunnen houden en we hebben heel veel steun gekregen vanuit onze directe omgeving en onze abonnementhouders en fans. Daardoor werd begin december het dieradoptie-programma gestart. De steun kregen we ook vanuit de gemeente en provincie. Daar zijn wij iedereen zeer erkentelijk voor en dat geeft vertrouwen in de toekomst, ook al weten we dat 2021 nog een echt jaar van overleven wordt.”

2021 wordt een jubileumjaar voor WILDLANDS, dan bestaat het park 5 jaar. Ook wordt er in het voorjaar een baby-olifantje verwacht. De plannen voor het komende jaar worden later bekend gemaakt.

bron en meer informatie: www.wildlands.nl