Gunstige boekingsvoorwaarden voor boeker campingvakanties belangrijker dan vaccin

Uit onderzoek naar de kampeerintentie van bijna 3.000 klanten van Suncamp is gebleken dat ruim 77 % van plan is deze zomer op campingvakantie te gaan. Gunstige boekingsvoorwaarden en een positief reisadvies worden bij het boeken belangrijker gevonden dan de komst van het vaccin.

“Wij hadden verwacht dat de komst van het vaccin doorslaggevend zou zijn voor het boeken van een campingvakantie”, vertelt Pieter Melieste, Manager Touroperating ACSI. Hij liet het onderzoek in december, traditioneel het oriëntatiemoment voor campingvakanties, uitvoeren onder zowel Nederlandse, Duitse als Engelse klanten.

Geld-terug-garantie bij negatief reisadvies is belangrijk

“Doordat klanten aangeven later te boeken dan normaal verwachten wij een run op boekingen voor de zomervakantie. Dat kan resulteren in schaarste. Voor 90 % van de respondenten is een geld-terug-garantie belangrijk bij een oranje of rood reisadvies. Daar spelen wij op in met de Boek gerust-garantie. Daarbij kunnen klanten hun vakantie gratis annuleren bij een oranje reisadvies.”

Verrassend genoeg zijn de favoriete vakantiebestemmingen van de Nederlandse klanten gelijk gebleven. Met een percentage van bijna 44 % voert Frankrijk de top aan gevolgd door Italië (42 %) en Nederland (25 %). Voor Duitse gasten voert Italië (57 %) de top 3 aan, gevolgd door Kroatië (45 %) en Duitsland (29 %). De Engelsen maken ondanks de Brexit het liefst de oversteek naar Frankrijk (58 %), gevolgd door Italië (36 %) en Spanje (24 %).

Meer informatie: www.suncamp.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *