Met Terhills Resort in Belgisch Limburg opent Center Parcs voor het eerst sinds jaren weer een nieuw park in de Benelux. Het wordt een relatief klein park met 250 cottages en een bijzonder hoog niveua aan luxe en voorzieningen.

Alle 250 luxe cottages zijn gereed, er stroomt water door de bosrivieren en ook wordt hard gewerkt aan de centrale faciliteiten. De eerste gasten kunnen vanaf nu boeken voor een verblijf vanaf 14 juni 2021. Het park ligt op een prachtige locatie in Belgisch Limburg, net over de grens met Nederland.

Revitalisatie

Het vakantiepark Terhills wordt gerealiseer op een locatie die vroeger een steenkool- en grindwinninggebied was. Het groene en natuurlijke resort ligt op een steenworp afstand van Nationaal Park Hoge Kempen. Dit is het enige nationale park van België en het is niet alleen erg populair bij wandelaars, fietsers en mountainbikers, maar ook bij paardrijders.

Sinds de jaren negentig heeft Center Parcs en daarna LRM het voormalige mijnterrein volledig gerevitaliseerd, zodat de natuur volop haar gang kon gaan. Zo is een plek ontstaan waar mens en natuur elkaar op unieke wijze kunnen ontmoeten. De opzet van het resort verschilt sterk van de parken die de naam Center Parcs voeren. Daarom is gekozen voor een eigen identiteit binnen het aanbod van Center Parcs. Het resort is kleinschaliger van opzet en alles draait om de harmonie tussen mens en natuur. Dat kan door te genieten op het strand of een bootje te huren om vanaf je cottage over het prachtige meer te varen. Ook wandelen in de bossen van het Nationaal Park of het deelnemen aan een van de natuurgeoriënteerde workshops passen goed bij de kernwaarden van het resort.

Luxe resort

Terhills Resort telt 250 cottages die zorgen voor een premium vakantiebeleving. De vrijstaande accommodaties zijn voorzien van een stijlvolle inrichting, voor twee tot twaalf personen. De cottages zijn beschikbaar in de twee luxeniveaus VIP en Exclusive. Deels beschikken ze over een eigen steiger en de Exclusive cottages hebben allen een eigen sauna.
 
De Country Club, een prachtig gebouw met panoramisch uitzicht over het meer, herbergt alle centrale faciliteiten: een restaurant met verwarmd terras, een kleine supermarkt, een indoor speeltuin, een Kids Club, een workshopruimte, het Cycle Center en de receptie. Ook biedt het toegang tot de Aqua Garden: een binnen- en buitenzwembad met kinderbad.
 
De cottages zijn gemaakt van duurzame materialen en een belangrijk deel van het resort wordt voorzien van elektriciteit die wordt opgewekt door een zonnepark op het Terhills-terrein. Op de Country Club komen groene daken en er wordt sterk ingezet op de verrijking van de biodiversiteit op het resort.
 
Actualiteit Corona

Op dit moment zijn de Center Parcs parken in België nog gesloten en dat duurt minimaal t/m 14 januari 2021.

Bron en meer informatie: www.CenterParcs.be