Aexis, distributeur en implementatie partner van Business Intelligence, Performance Management en Data Management oplossingen, gaat EuroParcs Group ondersteunen met het optimaliseren van haar rapportages, analyses, planning en forecasting.

EuroParcs Group exploiteert in Nederland, België, Oostenrijk en Bonaire meer dan 40 vakantieparken op A-locaties. In de eerste fase van het project zullen de huidige accounting systemen samengebracht worden in één centraal geborgde Cloud oplossing. Om dit te realiseren zal Aexis gebruik maken van IBM Planning Analytics powered by TM1, de op AI gebaseerde planning, budgetting en forecasting oplossing van het bedrijf. 

EuroParcs Group heeft voor Aexis gekozen vanwege de ruime ervaring in het adviseren, realiseren en beheren van performance management oplossingen. Aexis zal het volledige implementatietraject op zich nemen en daarnaast lokale ondersteuning bieden op het gebied van beheer. Volgens EuroParcs is een goede rapportage en forecasting oplossing cruciaal omdat het bedrijf grote nationale en internationale groeiambities heeft. Dankzij de IBM Planning Analytics oplossing kan EuroParcs Group haar financiële en operationele rapportageprocessen centraal beheren. Bovendien zorgt de implementatie voor snellere maandrapportages en jaarafsluitingen, waardoor er een goed inzicht is in de financiële prestaties van de groep met de labels Droomparken en EuroParcs.

“We hebben Aexis ingeschakeld omdat het een toonaangevende partij is op het gebied van business performance management. EuroParcs Group heeft grote ambities en groeit snel. Hierbij hoort een robuust IT-landschap dat deze groei kan faciliteren. Naast een nieuw ERP-systeem hebben we een oplossing nodig die ons in staat stelt om onze management stuur informatie te optimaliseren,” aldus Roel Klaver, CFO bij EuroParcs Group. “Acquisitie van nieuwe parken betekent  dat we vaak te maken hebben met legacy systemen, waarvoor een snelle integratie noodzakelijk is. Dankzij Aexis en IBM Planning Analytics kunnen we zowel per park als op geconsolideerd niveau rapportages, analyses en prognoses uitvoeren zoals wij willen.”

“De groeiambities van EuroParcs Group zijn erg ambitieus, wij zijn er dan ook trots op dat onze oplossingen bijdragen om hun doelstellingen te realiseren,” zegt Christiaan van ’t Klaphek, CPM Development Lead bij Aexis. “Na de eerste fase zullen we EuroParcs Group in 2021 blijven ondersteunen, zodat de oplossing perfect blijft aansluiten op de ontwikkelingen binnen de organisatie. Denk hierbij aan het integreren van bijkomende bronsystemen en het verder professionaliseren van het forecastingproces met bijvoorbeeld een functionaliteit voor Artificial Intelligence. Op deze manier kunnen we EuroParcs Group nog beter ondersteunen in haar groei en ambities.”

Meer informatie:

www.europarcs.nl

www.aexis.com