ANVR: Negatief reisadvies rond kerst wordt de nekslag voor de reissector

Net nu populaire winterzonbestemmingen als Griekse en Canarische eilanden op ‘geel’ komen, lijkt het OMT het kabinet te willen adviseren ‘een negatief reisadvies’ voor de kerstvakantie af te geven. De ANVR is woedend en vindt dit advies een buitenproportionele maatregel.

Eén van de zwaarst getroffen sectoren als gevolg van de coronapandemie is de reissector. En al 9 maanden is reisbrancheorganisatie ANVR met de ruim 500 bij haar aangesloten bedrijven bezig het hoofd boven water te houden in een praktisch volledig gesloten ‘oranje’ wereld.
 
Frank Oostdam, voorzitter/directeur ANVR: “Van de ruim 20.000 reisprofessionals heeft, ondanks reorganisaties en omscholing, inmiddels al 20% onze sector moeten verlaten en dat loopt alleen dit jaar al snel op naar een derde. Het omzetverlies ligt met een praktisch volledig gesloten wereld al op zo’n 90%. Duidelijk dat we al in de touwen liggen, maar dit mogelijke advies van het OMT draait ons dan compleet de nek om.”

Reisbranche heeft al vaker geageerd tegen de stemmingmakerij dat reizen en vakanties bij zouden dragen aan het verspreiden van het virus. De ANVR staat dan ook volledig achter de opmerking van minister-president Rutte ‘het gaat er niet om wat je doet of waar je naar toe gaat, het gaat erom hoe je je gedraagt.’ De ANVR voegt toe “We hebben geen vakantieprobleem, maar een gedragsprobleem”.

Na maanden van repatriëren, annuleren, omboeken en reisvouchers uitgeven, komt eindelijk één van de verlossende woorden: de winterse zonbestemmingen waaronder Griekse en Canarische eilanden worden afgeschaald naar kleurcode geel! De reisbranche is inmiddels blij met ieder sprankje hoop en start vakanties op voor najaar en kerstvakantie. Ook de reiziger snakt naar een beetje vakantie. En dan komt het OMT met mogelijk dit voor de reisbranche ‘dodelijke’ advies; “onbegrijpelijk en onverteerbaar” voor de ANVR.

Bron en meer informatie: www.anvr.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *