Afgelopen week werden nieuwe maatregelen in België afgekondigd om het coronavirus tegen te gaan. Pretparken gingen dicht, maar zwembaden en waterparken mochten open blijven. Op basis van een decreet in Wallonië / Brussel sluit Aqualibi nu alsnog de deuren.

In een persbericht van Walibi Belgium wordt de sluiting kort toegelicht: "In overeenstemming met de verschillende veiligheidsmaatregelen die de Federatie Wallonië-Brussel deze vrijdag 23 oktober 2020, om 20u30, heeft meegedeeld om de verspreiding van Covid-19 tegen te gaan, zal waterpark Aqualibi vanaf deze zaterdag 24 oktober tot 19 november 2020 gesloten zijn."

Meer informatie: www.aqualibi.be/nl

De waterparken van Plopsa (PlopsAqua) en Bellewaerde (Aquapark) blijven vooralsnog wel geopend. CenterParcs, de vakantiepark-keten die over grote waterparken beschikt, zal haar zwemparadijs in Les Ardennes (Wallonie) sluiten. De andere drie parken, gelegen in Vlaanderen, houden voorlopig hun Aqua Mundo's geopend.

Zwembadketen Lago, die negen zwembaden in België exploiteert bevestigt de scheiding tussen Vlaanderen en Wallonië (waar het virus op dit moment veel harder toeslaat): "Bij ons is het zwemparadijs in Mons op last van de overheid gesloten. Eupen, gelegen in de Oostkantons, zal vermoedelijk vandaag dicht moeten. Onze Vlaamse baden blijven 'voorlopig' geopend."

Meer informatie: www.lago.be

Ook Fitness in Wallonië op slot

Fitnessketen Basic Fit meldt dat ook de sportscholen in Wallonië en Brussel op last van de overheid gelsoten moeten lbijven tot 18 november. In Vlaanderen zijn deze voorzieningen vooralsnog geopend.