MKB Nederland over Brexit: Goed dat overheid de ondernemers intensief informeert

Bedrijfslevenorganisaties MKB-Nederland en VNO-NCW vinden het een goed idee dat kabinet zich direct richt tot Nederlandse ondernemers en aandacht vraagt voor de naderende Brexit.

Het vertrek van de Britten uit de EU is misschien wat weggezakt uit de aandacht door de coronacrisis, maar nog steeds van eminent belang, aldus de ondernemersorganisaties.

 
Brexit steeds dichterbij

Minister Kaag (Buitenlandse Handel) en staatssecretaris Keijzer (Economische Zaken) wijzen in een brief aan ondernemers onder andere op de Brexit Impact Scan en het Brexitloket. ‘1 januari 2021 komt steeds dichterbij’, schrijven de bewindspersonen in de brief. ‘Daarom de oproep: bereid u voor en zorg dat Brexit uw bedrijf niet in de weg zit.’

 
4,8 miljard schade

Het is belangrijk dat ondernemers zich realiseren dat Brexit hoe dan ook een feit is per 1 januari 2021 en grote gevolgen heeft voor bedrijven die handel drijven met het VK. Kredietverzekeraar Euler Hermes Nederland berekende dat een no deal Brexit Nederland 10,5 procent van de huidige export naar het VK kan schelen. Dat is 4,8 miljard euro. Voor Nederlandse ondernemers is het dus van groot belang dat er een deal komt met duidelijke afspraken over gelijk speelveld, zeggen MKB-Nederland en VNO-NCW.

 
Taskforce bedrijfslevenorganisaties

MKB-Nederland en VNO-NCW hebben zelf initiatieven uitgerold om bedrijven te helpen met voorbereidingen. Zo houden zij via de EU-VK Task Force hun leden op de hoogte van de actuele stand van zaken. De komende tijd intensiveren de ondernemersorganisaties hun communicatiecampagne om ondernemers zoveel mogelijk te wijzen op de gevolgen van de naderende Brexit.

Meer informatie: www.mkb.nl / Brexitloket voor ondernemers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *