De World Food Centre Experience, een themapark in oprichting rond het thema food, heeft een exploitant gekozen: De TeKa groep. Teka is een partij uit de event- en horecabranche die al diverse bijzondere locaties beheert.

De gunning is het resultaat van een Europese aanbesteding van de stichting WFC Experience die deze thema-attractie rondom voedsel in Ede realiseert. TeKa Groep zal de Experience enkel exploiteren. Het ontwerp en bouwen van de attractie blijft de verantwoordelijkheid van de Stichting World Food Center Experience.

De TeKa Groep is opgericht in 1992, en exploiteert 20 monumentale en industriële locaties in heel Nederland en faciliteert honderden evenementen van multinationals, mkb-bedrijven, overheden en particulieren.

TeKa Groep is op dit moment al actief op het World Food Center-terrein als exploitant van de Mauritskazerne. Hier opende het bedrijf in 2019 een evenementenlocatie mede gericht op de (agri)foodsector. De nieuw te realiseren WFC Experience komt eveneens voor een deel in deze Mauritskazerne, aangevuld met een nieuw te bouwen gebouw achter de kazerne.

Voedselbewustzijn

Een belangrijke factor om te kiezen voor TeKa Groep ligt in de gepresenteerde visie op experiences en het volledig onderschrijven van het belang van voedseleducatie. “We zien dat experiences en belevingsgerichte activiteiten aan populariteit winnen, ook binnen de evenementenbranche”, zegt Timo Kruft, oprichter en CEO van TeKa Groep. “We geloven in de unieke mogelijkheden van de World Food Center Experience om op deze locatie horeca, leisure, evenementen en ontmoetingen van foodgerelateerde bedrijven samen te laten komen.”

“In alles wat TeKa Groep nu al doet, speelt voedselbewustzijn een grote rol. We weten waar het voedsel vandaan komt dat we serveren op onze locaties, gaan voedselverspilling tegen en zijn nauw betrokken bij korte keten-initiatieven. Kortom: we delen de droom die onder de Experience ligt en willen daarom niet alleen vanuit zakelijk, maar ook vanuit idealistisch perspectief dat de Experience slaagt.”

Meer informatie: www.wfc-experience.nl / www.tekagroep.nl