Afgelopen juli is De Krim Natuuravontuur op Vakantiepark De Krim op feestelijke wijze geopend. In samenwerking met “Lodewijks Groene Geluk” is een nieuwe kinderboerderij ontwikkeld, die veel verder gaat dan dat.

Wat is De Krim Natuuravontuur?

In het buitencentrum van De Krim Natuuravontuur zijn verschillende Texelse thema’s te ontdekken, te weten: Tuunwal, Helmgras, Klimaattuin, Eetbare tuin, Pluktuin, mini Sluftervallei, Blotevoetenpad, Zeehond, Wadvogelspel, Hangbuikzwijntjes, Geitjes & Bok, Schapen en Alpaca’s,
Boshulpwachterspad en Natuurwandelpad. Kinderen kunnen op speelse wijze meer leren over de Waddennatuur, niet alleen op Vakantiepark De Krim, maar ook in de aangrenzende wandelroutes. De Krim Texel werkt met dit project samen met onder andere Staatsbosbeheer en de Waddenvereniging.

Bijdrage Stift en Waddenfonds

De Krim Texel heeft voor de realisatie van De Krim Natuuravontuur een investering gedaan van ruim € 150.000. Een deel van de faciliteiten is al gerealiseerd en ander deel volgt komende winter. De projectduur van het educatieve deel is beoogd tot 30 juni 2021. Dit educatieve deel behelst o.a. de inrichting van het duurzame gebouw, maar bijvoorbeeld ook een route door de Klimaattuin waarbij kinderen een QR code kunnen scannen en zo tijdens een route meer informatie kunnen krijgen over de Klimaattuin.
 
Op donderdag 24 september is de uitvoeringsovereenkomst getekend waardoor Stift een bedrag van € 21.429 bijdraagt aan deze educatieve inrichting. Het Waddenfonds heeft € 50.000 toegezegd. De helft van de educatieve inrichting wordt door De Krim Texel zelf bijgedragen. De Krim Natuuravontuur is, net als veel andere faciliteiten op Vakantiepark De Krim, ook toegankelijk voor Texelaars en anderen die bijvoorbeeld op zondag een rondje om gaan.

Meer informatie: www.krim.nl