De Nationale Toerisme Top op maandag 28 september wordt een virtuele editie. De top wordt voorafgegaan door een themaweek toerisme. Alles staat in het teken van 'Beter uit de crisis komen'.

De Nationale Toerisme Top op maandag 28 september wordt een virtuele editie. De top wordt voorafgegaan door een themaweek toerisme. Alles staat in het teken van 'Beter uit de crisis komen'.

Het thema van De Toerisme Top van dit jaar is: ‘Inspireren en innoveren in crisistijd’. De gevolgen van de coronacrisis voor met name de gastvrijheidssector zijn enorm. Tegelijkertijd zien we dat de crisis ook leidt tot nieuwe, innovatieve verdienmodellen en verrassende samenwerkingsvormen. Twee plenaire lezingen vormen de kern van de bijeenkomst:

  • Staat van de bestemming; Hoe staat het nu met het toerisme in Nederland door COVID-19? Vanuit een wereldvisie van Doug Lansky gaan Joost en Lisanne in gesprek met Mona Keijzer (staatssecretaris Economische Zaken en Klimaat), Jos Vranken (NBTC) en verschillende experts over toerisme en bestemming Nederland.
  • Overleven en innoveren in crisistijd; Wat hebben ondernemers en overheden nodig en wat kunnen we van elkaar leren? Wat zijn de randvoorwaarden in wet- en regelgeving, de succesfactoren en de do’s en don’ts? Wat laten we achter na de crisis en wat willen we meenemen? Gesprek met o.a. ondernemers Gunay Uslu (The College Hotel) en Jeroen Schreurs (For-Rest Glamp).

Na deze lezingen zijn er ook nog kleinere online sessies.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=84&v=BfI6M4hqyDc&feature=emb_logo

Themaweek Toerisme

In de week voorafgaand aan de Toerisme Top worden verschillende online sessies en webinars aangeboden over de volgende thema’s:

  • 21 september: Samen sterk - over samenwerken en verbinden
  • 22 september: Technologie in toerisme - over digitale toepassingen en data
  • 23 september: Meeting mogelijkheden - over zakelijk ontmoeten in de 1,5 meter economie
  • 24 september: Andere aanpak - over business as unusual en nieuwe verdienmodellen

meer informatie: https://toerismetop2020.nbtc.events/