De mascottes van Artis; Artis de Partis én Artis de Marsis krijgen en eigen film die dagelijks wordt vertoond in de speciale 360’ dome in het Planetarium.

De mascottes van Artis; Artis de Partis én Artis de Marsis krijgen en eigen film die dagelijks wordt vertoond in de speciale 360’ dome in het Planetarium.

In de film reis je als kijker in de koepel van het Planetarium in 25 minuten voorbij de sterren en weer terug. De film is een samenwerking tussen ARTIS en Part of a Bigger Plan. Met de bekende stemmen van acteurs Wim T. Schippers (‘Ernie’ uit Sesamstraat), Raymonde de Kuyper (‘Roos’ uit Villa Achterwerk) en Michiel Romeyn (Jiskefet, Flikken Maastricht, Alles is Liefde). De muziek in de film is speciaal geproduceerd door zanger en producer Benny Sings.

Film met en boodschap

Het verhaal heeft een onderliggende boodschap die vaker op verschillende manieren  in ARTIS en in het Planetarium wordt verteld: er is maar één aarde. Of zoals Partis en Marsis het ervaren; er is maar één plek waar aardbeien- en pannenkoekenplanten groeien, waar bomen zijn om onder te liggen en vliegende vissen in de zee zwemmen. Er is geen andere plek bereikbaar waar wij mensen kunnen leven en wonen. Als we doorgaan met vervuiling en uitstoot van broeikasgassen is er straks geen planeet B waar we heen kunnen vluchten. Daarom moeten we goed voor de aarde zorgen.

Blue screen en een Green screen

De film is een combinatie van beelden uit het Planetarium en filmmateriaal van de sokpoppen,opgenomen in de studio. Voor een green screen én een blue screen, want Artis de Marsis is natuurlijk groen. De sterrenhemel, het maanoppervlak en verschillende planeten uit het planetariumsysteem zijn gebruikt voor de montage. De makers bedachten samen een route door het digitale universum vanaf de aarde naar de grenzen van het waarneembare heelal en terug. Omdat zowel Partis en Marsis geen mond hebben kunnen ze niet praten, ook niet in de film. Gelukkig wilde Wim T. Schippers, Raymonde de Kuyper en Michiel Romeyn graag meewerken als voice over. Benny Sings produceerde speciaal voor de film alle muziek.

Filmproductie

Het Planetarium nodigde studio Part of a Bigger Plan uit om samen een kindervoorstelling te maken. Onder leiding van regisseur Christian Borstlap – die 20 jaar geleden ARTIS de Partis bedacht en heeft ontworpen - ontwikkelde zij het script en waren ze verantwoordelijk voor de filmproductie en de creatieve uitwerking van de film. Samen met Storm Post Production en het ARTIS-Planetarium werd de film tot een 360' dome-film omgevormd. ARTIS de Partis op zoek naar planeet Sok draait vanaf zaterdag 10 oktober dagelijks in het ARTIS-Planetarium.

bron en meer informatie: www.artis.nl/nl/