Op meer dan 100 locaties in Nederland, Luxemburg en Frankrijk wordt volgende week een wereldrecordpoging gedaan. Het doel is de grootste speurtocht ter wereld te lopen, waarmee aandacht wordt gevraagd voor de mooie, maar kwetsbare natuur.

Op meer dan 100 locaties in Nederland, Luxemburg en Frankrijk wordt volgende week een wereldrecordpoging gedaan. Het doel is de grootste speurtocht ter wereld te lopen, waarmee aandacht wordt gevraagd voor de mooie, maar kwetsbare natuur.

Kinderen kunnen samen met hun ouders op pad en ontdekken in hun eigen omgeving de schoonheid van de natuur. Iedereen kan gratis meedoen en zo een plekje veroveren in het Guiness book of records.

Ontdekkingsreiziger leidt je rond in de natuur

Bedenker van de grootse speurtocht is Geralt Ploegstra, eigenaar van Soekky stories. Hij bedacht de wereldrecordpoging zo’n vier weken geleden en zette met zijn app de eerste testspeurtocht uit. Samen met de virtuele ontdekkingsreiziger Ole Gustav Peddelson kunnen gezinnen op pad in hun eigen omgeving. Door middel van een app en een mobiele telefoon word je door de natuur gestuurd.  

“Ik vind het altijd leuk om kinderen uit te dagen in mijn online speurtochten, dus in deze speciale editie gaan kinderen onder andere een bladstaartgekko maken van blaadjes en kunnen ze diepzeeduiken tijdens de speurtocht. Natuurlijk zijn er leuke opdrachten en vragen onderweg!”

Een plek in het guiness book of records

De Grootste Groene Speurtocht is gratis en wordt op locatie gespeeld met de soekky stories app. De tocht is op maat uitgezet voor elke plek en duurt zo'n anderhalf uur. Download de app in de app- en playstore. Van 10 tot 16 augustus staan de speurtocht expedities klaar in heel veel stadsparken (vrij toegankelijk) en op vakantieparken en campings. Kijk in de app of op www.grootstespeurtocht.nl waar de Grootste Groene Speurtocht bij jou in de buurt is.

“Het zou te gek zijn als we een wereldrecord kunnen neerzetten met deze speurtocht. Het oude record is gevestigd in Amerika en er deden daar 14.580 mensen mee. Dat kunnen we overtreffen als vakantievierend Nederland massaal meedoet. De speurtocht staat een week lang open en daarna zien we hoeveel mensen de tocht hebben gelopen. Natuurlijk hoop ik dat we vereeuwigd worden in het boek, maar het “echte” doel is dat kinderen de verbinding met de natuur voelen, vanuit hun eigen fantasie, beleving en creaties. We dragen er zo hopelijk aan bij dat mensen voorzichtiger omgaan met de natuur.”

Geralt Ploegstra

meer informatie: www.grootstespeurtocht.nl