Het Fietsplatform heeft de vernieuwde LF Kustroute gelanceerd; een Langeafstand Fietsroute die bij uitstek geschikt is voor een fietsvakantie. De route maakt deel uit van een reeks geplande LF-icoonroutes.

Het Fietsplatform heeft de vernieuwde LF Kustroute gelanceerd; een Langeafstand Fietsroute die bij uitstek geschikt is voor een fietsvakantie. De route maakt deel uit van een reeks geplande LF-icoonroutes.

De route is 610 kilometer lang en volgt de Nederlandse kustlijn. Vanwege de corona is gekozen voor een online lancering; de website www.lfkustroute.nl, app en fietsgids zijn nu beschikbaar. Tot en met woensdag 15 juli maken fietsers dagelijks (online) kans om een LF Kustroute pretpakket te winnen. Deze zomer op fietsvakantie
Met de vernieuwde LF Kustroute is een fietsvakantie nog leuker, makkelijker en aantrekkelijker. De highlights op de route versterken de beleving. En door slimme producten aan te bieden wordt een fietsvakantie laagdrempeliger. Denk bijvoorbeeld aan een app waarop je alle overnachtingsadressen op de route kunt zien. Fietsen langs de Nederlandse Kust betekent fietsen met de wind door de haren. Soms wind mee, soms wind tegen, maar altijd 'proef' je het heerlijke kustgevoel. Eerder werden de LF Maasroute en LF Zuiderzeeroute al geopend als icoonroutes met een eigen thema.

Kansrijke trajecten

De LF Kustroute is in samenwerking met regionale partners ontwikkeld. De bestaande LF1 -de oudste Langeafstand Fietsroute van Nederland- en LF10 vormden de basis. Daarnaast is gekeken naar nieuwe kansrijke trajecten om het thema nog meer uit te diepen.
De 610 km lange LF Kustroute kenmerkt zich door langgerekte duinstroken langs de Hollandse kust en door de Zuid-Hollandse en Zeeuwse eilanden. Kleine badplaatsen en historische steden zorgen voor leuke tussenstops op de route. Langs de Waddenkust loopt de route door één van de rustigste en dunstbevolkte delen van Nederland met diverse authentieke (terp-)dorpjes en stadjes. Doortrappers die de hele route uitrijden kunnen een passende herinnering aanvragen: een schildje om op je frame te plakken, en een persoonlijke oorkonde. Om hiervoor in aanmerking te komen, dienen er selfies met de fiets op een aantal plekken langs de route gemaakt te worden.

https://www.youtube.com/watch?v=88UbGbPXEuQ&feature=youtu.be&utm_source=Mailing+Lijst&utm_medium=email&utm_campaign=Persbericht%3A+LF+Kustroute

Economisch en maatschappelijk belang recreatieve fietser

Het recreatieve fietsnetwerk wordt tijdens de zomermaanden intensief gebruikt. Dit jaar kan het weleens drukker worden dan andere jaren. Veel mensen hebben een fietsvakantie hoog op hun verlanglijstje staan, maar toch komt het er vaak niet van. Juist nu de vakantieperiode voor de deur staat en de mogelijkheden voor een buitenland vakantie vanwege het coronavirus beperkter zijn is dit het moment. Met de komst van deze derde LF-icoonroute hopen we het laatste zetje te geven. Aldus Eric Nijland, directeur van het Landelijk Fietsplatform, initiator van de route.

Uit de laatste cijfers van het Continu Vrijetijdsonderzoek (CVTO), het Continu Vakantieonderzoek (CVO) van NBTC-NIPO research en het onderzoek naar fietstrektochten van het Landelijk Fietsplatform blijkt dat 21% van de Nederlanders in eigen land het liefst kiest voor een actieve vakantie. Bijna de helft van hen gaat voor een fietsvakantie, waarmee dit soort vakantie het populairst is in Nederland. Al deze miljoenen fietsers stappen niet alleen op de fiets, ze stappen ook massaal af, voor een drankje, hapje of onderdak. Recreatieve fietsers geven jaarlijks ruim 2,4 miljard euro uit aan hun hobby. Ruim 1,2 miljard euro wordt onderweg in de regio uitgegeven. Eric Nijland, directeur van het Fietsplatform: “Investeren in goede recreatieve voorzieningen stimuleert niet alleen de vrijetijdseconomie, het draagt ook bij aan een prettige leef- en verblijfsomgeving. Het maakt steden, dorpen of regio’s aantrekkelijk om in te wonen.” Nog eens 1,2 miljard euro wordt uitgegeven aan fietsartikelen.

Meer informatie: www.lfkustroute.nl