Richard Otten en Daan Oolders hebben hun animatietraining omgezet naar een online variant. Inmiddels hebben ruim 350 jongeren de online training gevolgd en hun certificaat behaald. Zo kunnen de entertainers alsnog goed voorbereid starten met hun vakantiebaan de komende weken.

Richard Otten en Daan Oolders hebben hun animatietraining omgezet naar een online variant. Inmiddels hebben ruim 350 jongeren de online training gevolgd en hun certificaat behaald. Zo kunnen de entertainers alsnog goed voorbereid starten met hun vakantiebaan de komende weken.

Ieder jaar gaan er duizenden jongeren aan het werk als entertainer in een vakantiepark, voor stage of als bijbaan. Zij worden in de meeste gevallen opgeleid tijdens een trainingsweekend. Maar door de Coronacrisis konden die gebruikelijke trainingen niet doorgaan.

2 weken keihard knallen

Richard Otten, eigenaar TeamAnimation: “Toen de coronacrisis begon, hadden wij er nog maar één trainingsweekend opzitten. Dat betekende dat we de overige vier moesten cancellen. Heel rot, want we hadden wél nieuwe mensen nodig voor onze animatieteams deze zomer. Gelukkig bedachten we de oplossing al snel. De afgelopen weken hebben ruim 350 jongeren de training succesvol afgesloten. We konden ze daarna nog in de praktijk trainen in kleinere groepjes, daar zag je echt dat ze al een goede basis hadden door de online training.”

Daan Oolders, eigenaar GIEA en Richard Otten bedachten samen de online training voor entertainers in een animatieteam. Onder de naam LEIQ werd de training opgezet en binnen drie weken gelanceerd. Er werkten 6 trainers mee aan de training. In meer dan 60 video’s, verdeeld over vijf modules worden alle vlakken van het animatiewerk uitgelegd. Denk aan de miniclub, sport en spel, entertainment en tochten.

Ook handig voor stagiaires of animatiemedewerkers in dienst

Daan Oolders, eigenaar GIEA: “In eerste instantie moest TeamAnimation natuurlijk geholpen worden met de training van LEIQ. Toen alles live stond, dachten we iets verder. De meeste stagiaires van de sportopleidingen en toeristische opleidingen hadden óók geen gedegen training gevolgd. Zij zouden ongetraind starten met hun stage. We hebben de training nu ook beschikbaar gemaakt voor íedereen die gaat werken in een animatieteam. In Nederland, of het buitenland. Zo kunnen scholen nog een training aanbieden aan hun leerlingen, of kunnen vakantieparken hun entertainers nog net op tijd trainen voor het seizoen. De animatiemedewerkers gaan zo met een goede voorbereiding en zelfvertrouwen hun werkperiode in.”

De online training kan vanaf nu ook worden opgenomen in het lespakket van scholen die animatielessen en stages in animatieteams aanbieden aan hun leerlingen.

Over LEIQ

LEIQ is een samenwerking tussen de twee animatieprofessionals Daan Oolders en Richard Otten. Ze ontwikkelden een online training voor iedereen die gaat werken in een animatieteam. In Nederland óf het buitenland, als stage of als bijbaan. Na het volgen van de training en het juist beantwoorden van alle toetsvragen, behaalt de deelnemer een certificaat. Zo kan de entertainer met zelfvertrouwen aan de slag in de praktijk.

Meer informatie: www.leiq.nl