SchatEiland Zeumeren failliet verklaard

SchatEiland Zeumeren, gelegen in het Veluwse Voorthuizen, is failliet verklaard. Met een oppervlakte van 5500m2 is dit indoor speelparadijs, met ook diverse buitenactiviteiten, een van de grootste indoor speelhallen in Nederland.

In De Stentor vertelt Curator Frans Aartsen: “SchatEiland was voor de coronacrisis al verliesgevend. Maar nu het speelparadijs de afgelopen drie manaden de deuren moest sluiten, bleek een faillissement onafwendbaar.”

SchatEiland is gelegen in recreatiegebied Zeumeren, dan wordt beheerd door de organisatie Leisurelands. Zij zijn eigenaar van de grond en hebben deze verpacht aan de uitbaters van SchatEiland. Naast de sluiting van SchatEiland is ook de waterskibaan voorlopig gesloten. De grote recreatieplas die naast SchatEiland is gelegen, behoort toe aan Leisurelands, en is dus geen onderdeel van het faillissement. De toiletvoorzieningen voor de recreatieplas en ook catering, bevinden zich in het gebouw van SchatEiland. Leisurelands is in overleg met de curator om deze voorzieningen tijdelijk weer open te stellen.

Over de toekomst van SchatEiland is nu nog weinig duidelijk. Leisurelands hoopt dat er een nieuwe exploitant gevonden kan worden. De curator neemt de komende een a twee weken de tijd om de scenario’s uit te werken.

Meer informatie: www.schateiland-zeumeren.nl/over-ons/

Faillissementsdossier.nl – SchatEiland Zeumeren

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *