Destinatie Marketing Organisaties (DMO's) die gebruik maken van het website-systeem van Insiders, krijgen er veertien nieuwe functionaliteiten bij waarmee stad- en regiomarketing kan inspelen op de anderhalve meter samenleving.

Destinatie Marketing Organisaties (DMO's) die gebruik maken van het website-systeem van Insiders, krijgen er veertien nieuwe functionaliteiten bij waarmee stad- en regiomarketing kan inspelen op de anderhalve meter samenleving.

Insiders is marktleider als het gaat om het ondersteunen van DMO's bij hun online aanwezigheid. Het product dat zij gebruiken heet Citynavigator. In een nieuwsbrief stelt insiders de tien nieuwe opties voor. Sommigen zijn gratis beschikbaar (voor gebruikers van Citynavigator) anderen worden aangeboden tegen een heel scherp tarief.

 1. Drukte-advies met behulp van de Sense of Place druktekaart: Plaats een kaart op de website met de plaatsen waar het rustig of druk is. Bezoekers kunnen dan zelf een afweging maken om wel/niet naar een bepaald gedeelte binnen jouw bestemming te gaan. De kaart is op basis van een dagelijkse forecast (met dagdelen) vooraf in te stellen.
 2. Crowd control gebaseerd op heatmap met dichtheid van toeristische activiteiten; Op plaatsen waar zich veel toeristische ondernemers en activiteiten bevinden, is de kans groot dat er potentiele hotspots ontstaan qua drukte. Door middel van een heatmap is het eenvoudig om deze hotspots in kaart te brengen.
 3. Monitoring bezoekersgedrag bestemmingen op landelijk dashboard; Hoe gaat het met de online bezoekers van alle destinaties in Nederland. Wat wordt bekeken en waar wordt naar gezocht. Door alle statistieken van alle toeristische websites te bundelen, kunnen we middels analyses inzichtelijk maken welke trends er gaande zijn en hoe het online kanaal beter ingericht kan worden.
 4. Praktische hulp van het Corona-redactieteam; Een team van ervaren content creators, is voor je beschikbaar voor de zomerperiode om een deel van de website bij te houden die inspeelt op alle lokale actualiteit. Van thuisblijftips naar ‘hier ben je welkom’-tips. Het team kan ook reportages voor je regelen door enthousiaste kenners en social media content creators om je social mediakanalen te vullen in de zomer met oog op spreiding van de bezoekers. Deze reportages kunnen ook worden geplaatst op de eigen bezoekerswebsite of in magazines die nu inzetten op inspiratie om lokale kleinschalige zomervakanties in eigen land mogelijk te maken.
 5. Toon drukte door webcam beelden; Toon door middel van webcam-beelden hoe druk het is op jouw bestemming. Op deze wijze kan de bezoeker vooraf beoordelen of het verstandig is om een bezoek te brengen aan die locatie. De beelden zijn uiteraard ook door andere crowd-managers te gebruiken als databron.
 6. WhatsApp service voor vragen; Is het nu druk in de stad? Waar kan ik nu nog een terrasje pakken? Logische, actuele en prangende vragen, die jij als host van de stad eenvoudig zou kunnen beantwoorden. Met een laagdrempelige WhatsApp service voor je bezoeker kun je eenvoudig je bijdrage leveren aan bezoekersspreiding en online gastheerschap.
 7. Bied boekbare timeslots aan voor betere spreiding; Hoe zorg je ervoor dat je bezoekersstromen maximaal gespreid zijn? Maak timeslots beschikbaar met een beperkt aantal plaatsen. Deze timeslots zijn online te boeken. De boeker ontvangt een voucher in zijn mailbox.
 8. Vertaalservice: Buitenlandse gasten goed geïnformeerd ontvangen; In het Pinksterweekeinde waren de Duitse gasten de eerste die de terrassen weer bevolkten aan de kust. Heel fijn dat de grenzen weer open gaan vanaf 15 juni voor heel veel landen, maar hoe informeer je deze buitenlandse gasten vooraf over de richtlijnen op jouw bestemming. Met het Duitse en Engelse kernteam en de vertaalservice helpen we je om ook alle labels, uitleg en speciale websites in het Duits en Engels van de juiste informatie te voorzien. Het schrijven van alle teksten, en de vertalingen zijn inbegrepen in deze meertalige redactiehulp. Een meertalig kernteam staat voor je klaar. Een “weer welkom” nieuwsbrief per taal maakt onderdeel uit van deze service die we voor je kunnen helpen verlenen.
 9. Online “Corona gastheerschap” trainingen voor cityhost; Hoe ga je als cityhost om met alle Corona maatregelen? Train je medewerkers met E-learning op het gebied van alle regels en maatregelen. Zorg dat het visitekaartje van jouw bestemming goed voorbereid “op pad” gaat.
 10. Automatische bezoekersspreiding door inside-tips app; Er gebeurt zoveel op dit moment, dat het vrijwel onmogelijk is om als redactie overal bovenop te zitten. Door middel van een speciale app, kun je je gasten tips in laten sturen. Gebruik deze tips om lokale (kleinschalige) initiatieven op de kaart te zetten en zo bij te dragen aan een betere bezoekersspreiding.
 11. Druktevoorspelling per individuele ondernemer; Bij alle locaties in het Open Data Platform is het mogelijk om een week-forecast te maken voor de verwachtte drukte. Per dag (of dagdeel) kan een drukte-voorspelling aangegeven worden. Deze drukte-voorspelling kan vervolgens op de website getoond worden op de individuele ondernemer-pagina’s. Zo kan de bezoeker zelf het beste tijdstip uitkiezen om te ondernemer te bezoeken.
 12. "Meld drukte"-app brengt bezoekersdrukte in kaart; Door middel van een eenvoudige app, is het mogelijk om druktemeldingen te maken. Deze meldingen kunnen vervolgens gebruikt worden om realtime druktemeldingen te tonen op de website of op schermen “op locatie”. Het doel is om een landelijke database aan te leggen met druktemeldingen, waarmee de bezoekersdrukte in kaart gebracht kan worden.
 13. Mini campagnes: vindbaar in corona tijd; Met de versoepelingen van de maatregelen zijn verschillende activiteiten weer mogelijk. Een goed moment om met een aangepast plan de online promotie weer in gang te zetten. Juist in deze tijd moeten we toerisme in eigen land stimuleren met aanbod dichtbij huis. Het doel van de Social Media campagne is dan ook om lokaal toerisme te stimuleren door gerichte uitingen via de Social Media kanalen.
 14. Contentplanning: 1 ding is zeker deze zomer, alles is onzeker.: Razendsnel inspelen op veranderende omstandigheden met contentplanning: dat is wat de uitdaging is aankomende zomer. Je doet je uiterste best om de bezoekers op je website optimaal te informeren. Zul je net zien dat er ineens grote groepen mensen bij elkaar zijn gekomen in je stad of natuurgebied. Of je hebt zwemtips voorbereid omdat in het weekend temperaturen van 30+ graden worden verwacht, maar barst er een groot onweer los. Met de contentplanning kunnen je nu al allerlei scenario’s voorbereiden. Je zet de berichten alvast klaar en afhankelijk van de situatie activeer je de juiste boodschap op je website. Regeren is vooruitzien. Met de functionaliteit ‘contentplanning’ kan dat.

Meer informatie: www.insiders.nl