Landal GreenParks heeft een digitale game ontwikkeld, waarbij kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar en hun ouders in en rond de parken worden uitgedaagd in een digitale speurtocht.

Landal GreenParks heeft een digitale game ontwikkeld, waarbij kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar en hun ouders in en rond de parken worden uitgedaagd in een digitale speurtocht.

Tijdens de tocht in de vrije natuur worden ‘grondstoffen’ verzameld om zelf een digitale boomhut te ontwerpen en te bouwen. Het eindresultaat kan worden bekeken in Augmented Reality*. De innovatieve Landal Adventure app kan vanaf 6 juni gratis worden gedownload in de bekende stores voor iOS en Android. De app werkt op alle ruim 90 parken van Landal GreenParks en is beschikbaar in vijf talen. Er is ook een Hof van Saksen Adventure app.

De nieuwe game is een digitale beleving voor een specifieke doelgroep (8-12 jaar) die aansluit bij hun belevingswereld. De app stimuleert kinderen via het scherm om naar buiten te gaan en te ontdekken wat groen kan doen.

Speuren naar digitale kistjes

Met behulp van een kaart in de app speuren kinderen naar zogeheten mystery boxes die verstopt zijn in de natuur op de Landal parken. Deze digitale kistjes bevatten grondstoffen, zoals hout en steen, waarmee zij in de game een eigen boomhut kunnen bouwen. En dat niet alleen, kinderen kunnen hun creatie met behulp van hun camera ook in augmented reality bekijken. Die boomhut kan, afhankelijk van in welk park de game wordt gespeeld, ook een strandhut, berghut of watervilla zijn; de app bevat verschillende landschappen voor alle parken: bossen, water, strand of bergen. Zo bouw je op verschillende parken ook verschillende hutten.

Win een verblijf in een echte boomhut

Tijdens het verblijf kunnen kinderen hun boomhut in de app verder afbouwen om de mooiste creatie te maken. De digitale ontwerpen kunnen worden gedeeld op social media, waarbij de inzenders (ieder kwartaal) meedingen naar een verblijf in een echte boomhut op Landal Miggelenberg.

Landal Adventure is ontwikkeld in samenwerking met het digitale bureau &samhoud creative tech en is een combinatie van een digitale beleving in een fysieke omgeving, vergelijkbaar met de populaire games Pokémon Go en Minecraft.

Landal Adventure boekje

Op de parken van Landal GreenParks is een boekje verkrijgbaar, waarin kinderen een overzicht vinden van alle grondstoffen, voorbeelden van diverse coole boomhutten, een unieke gouden Mystery Box met specials zoals een discovloer, gameroom, ijsmachine, airhockeytafel en drumstel, zodat ze ook na hun Landal verblijf door kunnen bouwen aan de boomhut.

https://www.youtube.com/watch?v=OzbP2bA0Ke4

Vernieuwend

"We zoeken voortdurend vernieuwingen om onze gasten een beleving en vakantie te kunnen bieden die verrassend is. Landal Adventure is daar een uitstekend voorbeeld van. Deze unieke game sluit aan op onze boodschap ‘ontdek wat groen kan doen’. Kinderen moeten naar buiten en de natuur in om de bouwstenen van hun digitale boomhut te kunnen verzamelen. Het beste van twee werelden, waar ook de ouders van zullen genieten. De game past uitstekend in de anderhalvemetersamenleving zoals we die nu om ons heen ervaren,” aldus Jeroen Mol, operationeel directeur van Landal GreenParks.

Een gave game

Afgelopen weekend was ik was namens Parkvakanties en Pretwerk bij de lancering van de Landal Adventure game op Landal Miggelenberg en wij mochten de game - als één van de eerste officiële spelers - testen en ervaren. Samen met mijn dochters heb ik Landal Adventure gespeeld en het mag gezegd worden: petje af voor Landal GreenParks voor het bedenken en maken van deze game. Landal Adventure is zonder meer een leuk spel om te spelen en stimuleert kinderen - en ouders - om lekker naar buiten te gaan om de digitale kistjes op te zoeken en grondstoffen voor de digitale boomhut te verzamelen. Lees ook onze ervaring met Landal Adventure.

Download hier de app via Google Play en de AppStore.

Meer informatie over de innovatieve AR game vind je op www.landal.nl/landaladventure en op www.hofvansaksen.nl/adventure