Wat is Google Things to do?

Google is altijd bezig om het onderzoek naar reizen en de boekingsfunctionaliteiten online zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. Zo heeft Google recent Google Things to do, ofwel Google Aanraders gelanceerd.

Screenshot van de website: www.google.com/travel/things-to-do

Google Aanraders is een nieuwe zoekervaring waarbij de focus ligt op tours, activiteiten en attracties, die vervolgens direct online boekbaar zijn. Met Google Aanraders kun jij jouw aanbod laten zien in gratis vermeldingen en via een dynamische advertentie-indeling binnen het netwerk. Ben jij dus bijvoorbeeld een aanbieder van dagtours en wil je groeien in volume of heb je een eigen attractiepark en wil je meer tickets verkopen? Dan kan dit zeer interessant zijn.

De voordelen van Google things to do

1. Bereik dagelijks miljoenen mensen die reisgerelateerde zoekopdrachten uitvoeren op Google

Naast dat men zoekt naar een plek om te verblijven, zoekt men ook naar wat er op de betreffende bestemming te doen is. Hier kun je slim op inhaken door jouw aanbod te laten zien bij deze relevante zoekopdrachten. Laat de producten op een overzichtelijke manier zien, vergroot je bereik en werf nieuwe bezoekers.

Hoe ziet dit eruit? Zie hieronder een voorbeeld van ‘’things to do in paris’’.

2. Promoot je tours, attracties en activiteiten op Google

Vergroot het bereik met advertenties voor Aanraders. Adverteer op Google om je activiteiten te promoten. Breng je producten onder de aandacht van reizigers die op zoek zijn naar activiteiten, tours en attracties. Je betaalt alleen als iemand op een van je advertenties klikt.

3. Integreer rechtstreeks of via bestaande connectiviteitspartners

Met een feed kun je jouw aanbod direct of via een connectiviteitsprovider integreren binnen Google Aanraders. Zo wordt altijd het juiste en meeste actuele aanbod vertoond. De advertenties verschijnen boven de zoekresultaten en bevatten verschillende details, waaronder foto’s, prijzen, de naam van je bedrijf en een link naar de boekingspagina voor je activiteit.


Met dank aan (auteur): Arjan den Boer, online marketeer bij RED Online Marketing

Google Thing to do iets voor jou?
Interesse maar weet je niet waar je moet beginnen? Of wil je meer weten over Google Things to do en de voordelen dat het kan hebben voor jou? Neem dan contact op met RED Online Marketing; de specialist in online marketing voor de recreatiesector.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *