Slimme ondernemer bouwt nachtclub in Amsterdam om tot VR Game Park

Tijdens de coronacrisis waren veel bedrijven gedwongen gesloten. Dat gold ook voor de nachtclub in de kelder van de Amsterdamse ADAM Toren. Daar werd een VR Game park in gerealiseerd, dat voor een nieuw verdienmodel zorgde.

Van nachtclub naar VR attractie

Het ADAM VR Game Park is een mooie verzameling van VR attracties. Wie de diversiteit aan VR mogelijkheden eens wil verkennen, moet hier zeker eens een rondje maken. Wat verder opvalt bij deze VR Room is dat de omgeving sfeervol is ingericht met ook aandacht voor het aantrekkelijke uitzicht van de niet-deelnemers. (Veel VR Rooms zijn nog te ‘kaal’.) Ook al vind de beleving plaats in de bril – je gasten lopen het grootste deel van de tijd zonder bril rond. Het voordeel van de nachtclubomgeving is dat de aantrekkelijk bar ook meteen gebruikt kan worden. Ook slim; Er wordt gewerkt met een roulatiesysteem uit het minigolf. Hierdoor kun je de deelnemers op verschillende punten laten beginnen en schuiven de deelnemers steeds één attractie op. Dat vergroot de capaciteit.

Directeur eigenaar Peter Hillebrands is de VR attractiekelder gestart nadat zijn nachtclub verplicht gesloten werd vanwege coronamaatregelen. Doordat de attracties verplaatsbaar zijn, kan de nachtclub ook weer snel in ere worden hersteld. Hillebrands ligt toe: “We hebben gezocht naar hoge kwaliteit attracties. Voor inspiratie kwam ik terecht op een vakbeurs in Orlando. Ja, die van IAAPA. Daar heb ik mijn eerste attracties gekocht; met in het achterhoofd dat ik wel de beste kwaliteit wilde bieden.” Volgens Hillebrands is de interactieve achtbaan met een spelvorm de favoriet van de meeste bezoekers. Mijn (redactie Pretwerk.nl) favoriet is de VR Escape Room; mooie beelden, bediening met twee joysticks en een goede vorm van interactiviteit met je medespeler. De VR attractie waarbij je over een richel van een hoge torenflat moet balanceren kon ik helaas niet afmaken vanwege hoogtevrees; te echt!

Locatie en invulling van een attractie

De meest recente toevoeging betreft een VR Rollercoasterride door Amsterdam. Hiervoor zijn vier cabines beschikbaar. Die vinden we inmiddels terug op het overzichtsdek van de ADAM toren. Dat bleek uiteindelijk de meest lucratieve locatie te zijn. In eerste instantie had Hillebrands twee stoelen beneden in het VR Game Park geplaatst. Hillebrands: “We zagen dat de andere twee stoelen, boven bij het uitzichtplatform, bijna continu bezet waren. Om die reden hebben we nu alle vier de stoelen boven neergezet.”

De VR rollercoaster ride door Amsterdam is een sterk staaltje doorzettingsvermogen. Hillebrands heeft veel inspiratie opgedaan op de IAAPA vakbeurs in Orlando: “Dat is een mooie beurs met vele bijzondere attracties. Daar zag ik ook de leverancier van een VR ride in Londen. Die wilde ik graag naar Amsterdam halen, met een eigen lokale invulling. Helaas kwamen we niet tot een overeenkomst. Daarom ben ik met een Russische leverancier van VR hardware in zee gegaan en heb samen met deze partij de content ontwikkeld. Het was nog een hele klus om de film en de bewegingen goed te synchroniseren. Maar nu heb ik wel het eindproduct dat ik voor ogen had. Het is echt een hit onder de toeristen, want de rit gaat door de oude binnenstad van Amsterdam.”

Een toren van leisure verdienmodellen

De ADAM toren is het oude Shell-kantoor aan het Amsterdamse IJ. De boulevard en ook de ADAM toren in Amsterdam Noord zijn nu ingericht als leisurelocatie, met veel vermaak en horeca.  Bezoekers van het overzichtsplatform betalen al € 12,50 entree om het uitzichtpunt ADAM Lookout’  te betreden. Een ritje in de VR rollercoaster kost de bezoeker nog eens € 5,00. En daar worden per dag zo’n 500 tickets voor verkocht. De ADAM toren is een showcase van slimme toeristische verdienmodellen. Een andere additionele attractie op het dakterras zijn de schommels, die over de rand van het dak gaan. In de ADAM toren zijn verder een hotel en meerdere restaurants gevestigd; De souvenirshop met veel eigen producten maakt het geheel compleet. Voordat je de deur weer uitloopt, is er de mogelijkheid om een ludieke foto van jezelf (op greenscreen techniek) te kopen.

Meer informatie: https://adam-vr.com/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *