Ook tijdens een vakantie of dagje uit vragen consumenten steeds vaker om gezonde en duurzame opties in de restaurants. Veel ondernemers in de recreatiesector willen daar best op inspelen, maar hebben daarvoor niet altijd de kennis in huis. Het Voedingscentrum biedt daarom enkele tools om je catering duurzamer en gezonder te maken. Bijvoorbeeld de vernieuwde Broodjesbouwer. Deze handige tool helpt bij het samenstellen van een lekker broodje in vijf eenvoudige stappen, met extra aandacht voor duurzaamheid.

Het Voedingscentrum heeft een missie om mensen gezonder te laten eten. Daarin speelt ook het aanbod op vakantie en tijdens een bezoek aan een dagattractie een belangrijke rol. Een gezondere en duurzamere eetomgeving direct impact kan maken. Door gezond en duurzaam eten en drinken aan te bieden doe je niet aan ‘betutteling’ maar geef je je gasten de keuze om ook voor de gezonde optie te kiezen.
Enkele praktische tools om ook op jouw bedrijf de catering wat gezonder te maken zijn:
- Webtrainingen
- Een PDF met de Schijf van Vijf criteria (aangepast aan de laatste inzichten)
- Kies ik gezond app (waarmee je gezondheidsinformatie over je inkoop krijgt
Meer informatie: www.voedingscentrum.nl