Maak je klaar voor een nieuwe update van Google in 2021

Google is dagelijks bezig met het verbeteren van het algoritme. Dit algoritme bepaalt de volgorde van pagina’s in de zoekresultaten. Af en toe is deze update van het algoritme zo groot dat ze er een speciale aankondiging voor doen. In 2021 gaat zo’n update plaatsvinden: de Google Page Experience update.

Meestal wordt een aankondiging van een update gedaan nadat de update al is doorgevoerd. Omdat Google bedrijven wil helpen tijdens de corona crisis hebben ze de update deze keer vooraf aangekondigd. De precieze datum is niet bekend.

Wat houdt deze Page Experience Update in?

Het is belangrijk om te weten wat deze update gaat betekenen voor jouw website. Zo zorg je ervoor dat je posities hoog blijven in Google. Elk punt is erop gericht de gebruikerservaring met je website te verbeteren.

Website snelheid
De snelheid van je website is al sinds lange tijd belangrijk voor Google. Dit gaat nog belangrijker worden, omdat een snelle website de gebruikerservaring bevorderd. Kijk vooral naar de tijd die het duurt voordat content is geladen en de tijd die het duurt voordat je website reageert op een interactie (bijvoorbeeld een klik op een link).

Stabiliteit van je website
Zorg dat er geen elementen verspringen nadat de pagina is geladen. Dus verwijder banners die ineens nog geladen worden waardoor de content verschuift.

Pop-ups
Verwijder een pop-up die een groot gedeelte van je website blokkeert als iemand voor het eerst op je website komt. Vooral op mobiel kan dit een probleem zijn. Bijvoorbeeld als er door een pop-up helemaal geen content meer zichtbaar is.

Er wordt hier een uitzondering gemaakt voor cookie-consent pop-ups en websites waarbij eerst een leeftijdscontrole gedaan moet worden.

Mobiel
Een goede mobiele website is super belangrijk. Waarom? Omdat mobiel het belangrijkste medium is waarop mensen websites bezoeken mobiel is. Zorg ervoor dat al je website te bereiken is via mobiel en dat de website netjes meeschaalt met de grote van je scherm (responsive).

Veiligheid
Zorg dat je website goed beveiligd is met HTTPS en dat er geen malware of misleidende content op je website te vinden is.

Meer lees je in ons artikel over de Google update van 2021 op onze site: (www.redonlinemarketing.nl)

Kijk naar de verschillende Page Experience factoren en ga na of je website hieraan voldoet. De punten waarvan je nu ziet dat je tekort komt moet je gaan oppakken.


met dank aan:

Corné den Braber en Jessica Balt, online marketing specialisten bij RED Online Marketing

Heb je vragen over de nieuwe update of over de implementatie? Neem gerust even contact met ons op.

Website: https://redonlinemarketing.nl/contact/
E-mailadres: info@redonlinemarketing.nl
Telefoon: 030-2008816

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *