Festival Tomorrow Land’s Dreamville inspireert tot vakantieformule Green Fields

“Greenfields Durbuy is een toplocatie in de Belgische Ardennen”, meldt TripAdvisor. Twee jaar geleden is deze plek verder doorontwikkeld tot een onderscheidend vakantiepark. Door de typische loungesfeer trekt het doelgroepen aan die ook festivals bezoeken. 

Operationeel directeur Willem Termote: “Het is logisch want Tomorrow Land’s Dreamville heeft ons geïnspireerd”. Hij vertelt het glimlachend op een zonnige dag op het moment dat Studio Brussel met een bus life uitzendt vanaf Glamping Green Fields.

Maar achter dit perfecte plaatje schuilt ondernemerschap dat van de nood een deugd weet te maken. Twee jaar heeft de festivalwereld het zwaar te verduren gehad door de coronacrisis. De goedlachse Willem Termote legt uit dat hij nauwe banden onderhoudt met Tomorrow Land en dat de coronacrisis de drijfveer is geweest samen te werken met partijen en nieuwe ideeën te ontwikkelen. “Covid is de aanleiding geweest om dit vrijetijdsconcept neer te zetten. Het is feitelijk een nieuwe formule, een mix van het festival, het Avonturenpark Adventure Valley en glamping verblijfsaccommodaties in een loungesfeer,” aldus Willem Termote.  “Vooral jonge stellen (eventueel met kinderen) willen hier bij uitstek hun vakantie doorbrengen, hoewel verblijf voor gezinnen met pubers ook zeker aantrekkelijk is vanwege het Avonturenpark waar zij kunnen muurklimmen en sportieve uitdagingen aangaan met de tubing slide, mega zipline, bike-parcours en een speleo parcours.

Loungesfeer

De loungesfeer wordt met name gecreëerd door de relaxte opzet, muziek, cocktailbar en restaurant.  Beeldbepalend zijn restaurant en bar die direct aan het zwembad liggen Het woord cocooning past hier wellicht ook als we denken aan een gezellig sfeertje en het scheppen van geborgenheid. De lat van de verblijfsaccommodaties ligt bijzonder hoog voor wat betreft de inrichting. Er zijn luxe tot zeer luxe glamping tenten, met zithoek, badkamer, douche en regelbare verwarmingssystemen. De glampingtenten hebben bovendien een geweldig uitzicht op de Ardennen. Typenamen zijn: Miracle, Dreamlodge, Nature de Luxe, Cocoon de Luxe.  Voor de dagelijkse sportactiviteiten zijn er padelvelden, beachvolleybal-velden, speeltuinen. Willem Termote: “ We bieden dagelijks entertainment aan, mogelijkheden voor wellness, golf en door onze samenwerking met Adventure Valley in Durbuy  kunnen onze gasten met korting gebruik maken van de faciliteiten aldaar.“

Productdifferentiatie

Tot slot wanneer je genoemde focuspunten optelt, is het zeker gerechtvaardigd om te spreken van een nieuw concept. Feitelijk kun je gezien vanuit de marketingtheorie spreken van productdifferentiatie binnen de vakantieparkformules die een directe relatie heeft met hoe festivals zich ontwikkelen. De bekende festivals zijn immers zo professioneel neergezet dat complete en vaak luxe pop-up campings worden neergezet. Dat een pop-up-kampeerplek zich dan verder ontwikkelt tot een vakantiepark is maar een kleine stap.

Highlights

  • Unieke ligging Ardennen
  • Loungesfeer overheersend
  • Luxe glampingtenten
  • Restaurant bij zwembad

Meer informatie: https://nl.durbuygreenfields.com/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *