FEC Playdome Roosendaal nu één jaar open

Playdome, het bijzondere Family Entertainment Center in Roosendaal, is één jaar geopend. Dat bleek een lastig jaar waarin coronamaatregelen niet bepaald meehielpen. Inmiddels is de blik weer op de toekomst gericht en zijn er zelfs uitbreidingsplannen.

Sydney Broos

Sydney Broos, mede eigenaar van Playdome, blikt terug op het lastige eerste jaar, maar heeft vooral veel vertrouwen in de toekomst. : “We zijn nu één jaar onderweg en hebben de kinderziektes van een beginnend bedrijf inmiddels achter de rug. De coronasluitingen kwamen voor ons wel op een heel ongunstig moment. Wij moeten het vooral van het winterseizoen hebben en juist in de wintermaanden werden de coronabeperkingen van kracht. Ook zijn wij sterk afhankelijk van groepen. We hadden bedacht dat zij voor 50% van de omzet zouden zorgen. Dat is uiteindelijk 10% geworden. We krijgen wel meer andere doelgroepen binnen zoals gezinnen en (kleinere) vriendengroepjes.”

Hoe maak je een FEC bijzonder?

Playdome heeft bewust gekozen voor een huisstijl in de ‘Alpine sferen’. Dat zie je ook duidelijk terug in de thematisering van de horeca en de (meeste) ruimtes voor activiteiten. Het is volgens Sydney belangrijk om een onderscheidend aanbod te hebben : “Daarom proberen we ook bij elke activiteit iets toe te voegen dat je nog nergens anders ziet. Zo is aan de bowlingbanen een spel toegevoegd (hyperbowlen) waar je juist de zijkanten van de baan moet opzoeken om punten te vergaren. Bij de lasergame wordt de speluitleg verzorgd door een hologram en bijlwerpen is een activiteit die je nog maar op heel weinig plekken in Nederland tegenkomt.

Horeca bleek een (onverwacht) succesnummer

Is alles in het eerste jaar verlopen zoals jullie (Sydney werkt samen met haar vader Nicky Broos aan dit project) het hadden gepland? Sydney: “We zijn aangenaam verrast dat onze horeca het zo goed doet. Mensen verblijven hier veel langer en besteden meer dan we van tevoren hadden ingeschat.”

Wat opvalt is dat voor de centrale horecaruimte een groot oppervlakte is gereserveerd, met aan diverse kanten uitzicht op activiteiten. De ruimte is ingedeeld in blokken, waardoor je grote en kleine groepen ook een eigen zone kunt toewijzen. Op de tafels staat een QR code (via de app van woby.nl) waarmee je bestellingen kunt doorgeven. Dat scheelt weer in de bediening, maar is vooral bedoeld om de logistiek te vereenvoudigen.

Een uitdaging voor de horeca van een FEC bleek de logistiek van bestellen en betalen. Sydney: “We krijgen vaak groepen mensen die meerdere activiteiten gaan doen. Zij blijven niet altijd aan dezelfde tafel zitten en willen ook drankjes bestellen op de locatie van de activiteiten. Dat is best complex. Ook daarvoor is de Woby app een oplossing. Je kunt bijvoorbeeld een groep aanmaken en alle bestellingen daar aan toerekenen; ongeacht de locatie waar de bestelling wordt gedaan. In de praktijk werken we nu nog veel met muntjes, nacalculatie of het afkopen van de drank door een groep.”

de buitenruimte

Volop plannen voor de toekomst

Er wordt nu vooruit vooruitgekeken naar het naseizoen. Sydney Broos: “Vanaf september verwachten we dat de markt weer aantrekt en we zien dat ook de groepen weer terugkomen. We hebben, net als veel andere bedrijven, moeite om voldoende personeel te vinden. Gelukkig hebben we een ‘fijn clubje’ van vast personeel die zich 100% inzet om van Playdome een succes te maken. We zien ook in de directe omgeving van ons bedrijf diverse mooie ontwikkelingen. De Shopping Mall Rosada wordt binnenkort uitgebreid en er vestigen zich hier steeds meer leisurebedrijven (binnenkort opent er nog een sauna en casino). De stad Roosendaal heeft de ambitie om zich te ontwikkelen tot een leuke en gezellige studentenstad – en daar profiteren wij ook duidelijk van mee.”

Van de huidige activiteiten zijn vooral de bowling en de kartbaan bijzonder populair. Sydney: “Met name de bowling leent zich uitstekend voor upselling.” Het gebouw is nog niet helemaal gevuld. Er is nog een grote oppervlakte op de eerste verdieping die het komende jaar nog verder wordt ingevuld met o.a. een rooftopterras en één of meerdere vergaderzalen. Ook wordt er nog gekeken naar het toevoegen van nieuwe activiteiten. Aan de achterzijde van het gebouw is er nog een groot buitengedeelte, nu deels ingericht als terras, waarvoor nog een activiteit wordt gezocht.

Meer informatie: www.playdome.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *