Europa-Park reguleert de drukte in het traditioneel populaire Halloweenseizoen

Het Halloweenseizoen is weer begonnen. De redactie van Pretwerk.nl wordt overspoeld met persberichten van bijzonder originele en professionele creaties in attractieparken. Maar is die extra drukte wel goed te reguleren in het staartje van de coronacrisis? Onze redacteur nam een kijkje in Europa-Park…

Europa Park is in de herfst van 2021 versierd met vele duizenden oranje pompoenen en veelkleurige chrysanten. Bezoekers komen weer in grote getale naar het park. Topattracties draaien op volle toeren, alsof corona er nooit geweest is. Het Krönasar Museumhotel is volgeboekt  en zwem- en waterparadijs Rulantica loopt als een speer.

Halloween

Een vrijetijds- en belevenispark dat het thema Halloween tot in details doorvoert in tuinaanleg, attracties, presentaties en liveoptredens laat zien dat het over vakmanschap beschikt om de stemming van bezoekers voor langere tijd positief te beïnvloeden. 300 artiesten verzorgen deze dagen het speciale Halloween entertainment. Het halloween thema is doorgevoerd tot in alle onderdelen van de gastenservice. Zo hebben de horeca-outlets hun menu aangevuld met pompoensoep, ‘SCARY burgers’ en ‘Chili Cheese Fries’. Een overzicht in foto’s:

Strenge toegangscontrole

Bijzondere aandacht voor veiligheid die bijvoorbeeld tot uitdrukking komt in de toegangscontrole waar ‘double check’ heel gewoon is maar ook in de bereikbaarheid. Zo wordt via een speciale afslag van de Autobahn het autoverkeer naar de ruime parkeerplaatsen geleid. De afstand van de parkeerplaats naar de hoofdingang wordt voor bezoekers snel en gemakkelijk overbrugd met een loopband alsof je op een luchthaven naar de gates gaat. Innovatie in attracties en een ‘schone’ omgeving zijn standaard. Onderscheidend zijn de vijftien landenpaviljoens. Zij vormen een unieke belevenis, zodat je in één dag heel Europa kunt beleven. Vijftien themagebieden waarin de Europese landen tot in kleinste details zijn nagebouwd. In het Nederlandse paviljoen bevindt zich de attractie ‘Piraten in Batavia’.  In 1987 is die als derde attractie gebouwd, mei 2018 werd deze darkride door brand verwoest. Door de coronacrisis liep de wederopbouw vertraging op. In de zomer 2020 werd de attractie opnieuw geopend.

Hotel Krönasar verbonden met waterwereld Rulantica

Waterwereld Rulantica

Ook de hotels verbonden met Europa-Park maken het verschil zoals het onlangs geopende Museumhotel Krönasar en hotel El Andaluz. Zij versterken de bijzondere beleving in de identiteit van verschillende landculturen te verkeren. Het water- en zwemparadijs Rulantica is de nieuwe publiekstrekker. Ook hier wordt het Halloweenthema doorgetrokken. Het waterpark is door een overdekte brug direct verbonden met het museumhotel, zodat gasten bij slecht weer comfortabel naar het zwem- en wellness complex kunnen lopen.

Meer informatie: www.europapark.de

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *