AI update: Apple ontwikkelingen en Agentic AI

Er gebeurt ontzettend veel op het gebied van Artificial Intelligence (AI). Er werd dan ook vol verwachting uitgekeken naar de presentatie van Apple op dit gebied. Helaas viel het nieuws daar wat tegen. Vandaar dat Chris van Vleuten in de wekelijkse AI Update maar snel doorschakelt naar andere ontwikkelingen; Agentic AI en AI video genereren.

Allereerst Apple; Dit bedrijf kent veel gebruikers op o.a. de i-phones en laptops. Op de persconferentie van afgelopen nacht werd niet veel nieuws toegevoegd aan de AI ontwikkelingen rond Apple. De gebruikers zullen het voorlopig even moeten doen met de tools die nu al zijn ingebouwd, in combinatie met AI van externe partijen zoals een ChatGPT.

Chris legt in deze video uit war Agentic AI is. Deze tool zorgt er voor dat geautomatiseerde processen worden uitgevoerd door AI bots. Wat bijzonder is aan deze ontwikkeling is dat de ene AI Bot weer een volgende AI-Bot kan aansturen; Geautomatiseerd en zelfsturend. Het biedt volop mogelijkheden om ook complexere processen te automatiseren. Op de website van Agent GPT kun je kennis maken met dit fenomeen.

tot slot is er ook veel ontwikkeling in het creëren van bewegende beelden, zoals animatie en filmpjes.


Met dank aan: Chris van Vleuten van AI Advies – specialist in de sector leisure

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *