Yacht Valley Vlissingen krijgt vorm

De gemeente Vlissingen werkt aan een project, genaamd Yacht Valley, in de Tweede Binnenhaven (watersportpier). Dit project gaat over de ontwikkeling van een watersportservicegebied. Een watersportservicegebied is een locatie waar meerdere bedrijven van uit hun eigen expertise diensten verlenen voor aanschaf, onderhoud en verbetering van diverse vaartuigen, voornamelijk gericht op de watersportrecreatie.

impressie Enno Zuidema Stedenbouw

Gunstige ligging
Het wordt steeds zichtbaarder dat er ingrijpende veranderingen gaan plaatsvinden rondom de Binnenhavens. De watersportpier wordt binnenkort bouwrijp gemaakt. De ligging is erg gunstig, want de pier ligt:

– midden op de zich ontwikkelende Kenniswerf;
– tussen aantrekkelijke (innovatieve) bedrijven en onderwijsinstellingen;
– vlakbij het centrum en diverse waterwegen.

Gegadigden als zeilscholen, jachtenbouwers, reparatiebedrijven en innovatieve nautische bedrijven is dit ook niet ontgaan. Zij hebben inmiddels belangstelling getoond om op de watersportpier hun bedrijf te vestigen, te verplaatsen of uit te breiden. Iets wat in tijden van economische crisis best bijzonder genoemd mag worden. De gemeente zet in op samenwerking en ‘kruisbestuiving’ tussen de diverse belangstellenden, om een zo aantrekkelijk mogelijke locatie voor maritieme bedrijvigheid te facilteren.

Kennis delen in Europa
Het project Yacht Valley, dat momenteel dus vorm krijgt, wordt mede gefinancierd door het Europese subsidieprogramma Interreg IV A 2 Zeeën. Naast Vlissingen nemen nog diverse andere Europese steden deel. Ze delen kennis en ervaring met het doel oude havengebieden tot succesvolle watersportgebieden te maken waarin nautische bedrijvigheid wordt gebundeld.

Meer informatie: gemeente Vlissingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *