Wyndham heeft al afscheid genomen van Landal en Europese verhuuractiviteiten

Uit het persbericht van Wyndham, nu nog de beursgenoteerde moedermaatschappij van Landal, blijkt dat er al afscheid is genomen van de Europese vakantie-verhuuractiviteiten. Deze worden gekwalificeerd als ‘discontinued operations.’ Op de website van DowJones.com wordt al gespeculeerd over een overnamekandidaat; het Amerikaanse investeringsbedrijf Platinum Equity.

Landal Beach Villa’s Hoek van Holland (Foto: Parkvakanties)

Reorganisatie Wyndham
Het beursgenoteerde (Dow Jones) Wyndham Worldwide maakte in 2017 al bekend dat zij een strategische keuze maken voor twee activiteiten: De Hotelgroep en Vacation Ownership. De derde, relatief kleine activiteit van ‘Destination Network’ wordt ontmanteld. Onderdeel van dit ‘Destination Network’ zijn de Europese vakantie-verhuuractiviteiten, waar o.a. bedrijven als Landal en Novasol deel van uitmaken. Deze passen niet langer in de toekomststrategie van Wyndham. Dat blijkt nu extra duidelijk uit het persbericht van Wyndham waarin in de vooruitblik op 2018 al wordt uitgegaan van het afstoten (discontinued operation) van de ‘European vacation rentals business‘. In het laatste kwartaal van 2017 heeft de tak ‘Destination Network’ nog een groei in omzet geboekt van $190 miljoen in het vierde kwartaal 2016 naar $200 miljoen in het vierde kwartaal 2017.

Zie ook: Moederbedrijf Landal wordt opgesplitst

Landal breidt netwerk uit
Op de website www.dowjones.com wordt gespeculeerd over de nieuwe eigenaar van de Europese Rental Activities; Dat zou Platinum Equity kunnen worden. Er wordt gesproken over een overnamebedrag van 1 miljard Dollar. Daarvoor krijgt Platinum Equity naast Landal (meer dan 80 parken) ook diverse andere parken in handen. Hierbij zijn 45.000 vakantiewoningen vertegenwoordigd onder de merken van o.a. HoSeasons, James Villa Holidays en Novasol (actief in 30 landen). Ondanks de onzekerheid over het moederbedrijf is Landal volop actief in het uitbreiden van haar netwerk, met o.a. nieuwe parken in Denemarken en Groot Brittannië.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *