Workshops smaakbeleving voor ondernemers in regio Arnhem Nijmegen

Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen (RBT KAN) organiseert samen met diverse partners in de Duits-Nederlandse grensregio een serie workshops over toeristische smaakbeleving: ‘Smaak op de Kaart’. Het doel: het gebied meer toegankelijk, beleefbaar en bekend te maken als smaakregio.

peperNaast een gerichte promotiecampagne wil ‘Smaak op de Kaart’ ondernemers een kans bieden om hun toeristisch/ recreatief smaakproduct te ontplooien en/of verbeteren middels de Smaak op de Kaart Academie.

Smaak op de Kaart Academie
De Smaak op de Kaart Academie is onderdeel van het Smaak op de Kaart project. Vanuit deze Academie worden horeca-, toeristische en agrarische ondernemers door middel van workshops en masterclasses uitgedaagd en geïnspireerd op het gebied van communicatie en nieuwe businessmodellen. Op deze doelgerichte bijeenkomsten voor Duitse en Nederlandse ondernemers uit de Duits-Nederlandse grensregio, gaat men concreet aan de slag met de smaakgerichte ideeën van de ondernemers. Doel van de Academie is dat ondernemers met concrete ideeën aan de slag gaan, nieuwe businesskansen gaan zien en nieuwe samenwerkingen gaan opstarten.

Op dinsdag 9 september vond in Nijmegen de eerste workshop plaats: “Honger van de klant”. Deze workshop heeft ondernemers inzicht gegeven in klantbehoefte en het bezoekproces. Deelnemer Loek van der Lans: “Honger van de klant was een inspirerende ontmoeting over klantbeleving. Samen met de andere cursisten heb ik kritisch naar mijn eigen bedrijf gekeken. Wat doe ik nu en wat kan er beter? Hoe kunnen mijn diensten nog beter aan de noden van de klant voldoen en wat kan ik doen om hun verwachtingen te overtreffen? En wat betreft de follow op: vandaag zijn mijn vriendin en ik er meteen mee aan de slag gegaan. We hebben meteen een aantal verbeterpunten doorgevoerd. Zo heb ik dus meteen profijt van de bijeenkomst! Ik heb me trouwens ook opgegeven voor de andere workshops”

Meer informatie: www.academie.smaakopdekaart.nl

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *