Toerisme Vlaanderen investeert € 820.000 in ontwikkeling wielertoerisme Vlaams Brabant

Toerisme Vlaanderen investeert 820 000 euro in het project ‘Jong Koersgeweld’ van Toerisme Vlaams-Brabant. Bedoeling is om het cycling-aanbod en de toeristische infrastructuur voor wielerfanaten in de provincie Vlaams-Brabant naar een hoger niveau te tillen.

Er komt een communicatiecampagne met jong Vlaams-Brabants wielertalent zoals Remco Evenepoel, Thibau Nys en Jasper Stuyven als boegbeelden. En ‘Jong Koersgeweld’ moet ook een jong doelpubliek (9 tot 14 jaar) warm maken voor de wielersport.

Een upgrade van het bestaande cycling-aanbod en infrastructuur in Vlaams-Brabant, een uitgebreide communicatiecampagne en ook een uitgestoken hand naar een jong doelpubliek, dat zijn de grote doelstellingen van het project ‘Jong Koersgeweld’. Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir kent via Toerisme Vlaanderen 820 000 euro toe aan Toerisme Vlaams-Brabant.

Concreet komt er een optimalisering van de bestaande Vlaams-Brabantse fietsroutes, met investeringen in fietsvriendelijkheid en ook in bijkomende topbelevingen op de routes. Dat zal gebeuren door middel van street art van internationaal niveau waarbij de heroïek van de koers en de Vlaamse koershelden centraal staat. In restaurants, cafés en logies langs de routes komen er investeringen in fietsvriendelijkheid. De Eddy Merckx cycling route krijgt een upgrade tot een echte kannibaalroute (van 70 naar 150 km en van 500 naar 1500 hoogtemeters!). En het Sven Nys Cycling Center in Baal wordt verder uitgebouwd tot een echte hub van waaruit fietsers het cycling-aanbod in de regio kunnen ontdekken.

Bron en meer informatie: Toerisme Vlaanderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *