Regionale bijeenkomsten Oost-Nederland op de Recreatie Vakbeurs

Recreatie Vakbeurs brengt dit jaar opnieuw gemeenten, recreatieondernemers en grootschalige recreatieparken uit Oost-Nederland bij elkaar in een zogeheten Ronde Tafel sessie. Elke beursdag schuiven acht personen en een gespreksleider aan tafel in het kennistheater – opnieuw ingericht als grote campingtent – op Recreatie Vakbeurs.

Op dinsdag 27 november schuift regio Twente aan, een dag later regio Achterhoek en op donderdag 29 november schuiven grootschalige recreatieparken aan tafel.

De Ronde Tafel sessies zijn een initiatief van Recreatie Vakbeurs en RekreaVakkrant. De onderwerpen van de gesprekken worden in samenspraak met de deelnemende partijen vastgesteld. De centrale vraag in alle sessies is: Hoe het imago van de regio Achterhoek en Twente te versterken?

“Een groot deel van onze bezoekers zijn campinghouder of eigenaar van een recreatiepark. We willen hen met deze sessies inzicht geven hoe samenwerking kan leiden tot succes”, zegt Tom Verbeek, organisator van Recreatie Vakbeurs. “Recreatieondernemers hebben allemaal wel eens te maken gehad met overheidsinstanties, zoals provincies of gemeenten. Maar welke initiatieven of mogelijkheden tot samenwerkingen zijn er mogelijk? Daarnaast schuiven ook instanties aan tafel als Regio Twente/Marketing Twente en Achterhoek Bureau Toerisme. Zij hebben ruime ervaring met innovatieve samenwerkingen tussen horecaondernemingen, dagrecreatie en VVV-kantoren.”

Per beursdag vinden één of twee Ronde Tafel sessies plaats. Elke sessie duurt maximaal 45 minuten. De samenstelling van de deelnemersgroepen is per provincie/regio met vertegenwoordigers van gemeenten, recreatieondernemers en grootschalige recreatieparken. Het exacte tijdstip per Ronde Tafel sessie wordt binnenkort bekend gemaakt.

Festivalplattegrond
Na het succes van vorig jaar met 7.709 recreatieprofessionals (stijging van ruim 8% ten opzichte van 2016) en een recordaantal deelnemers (245) hebben zich nu al ruim 140 exposanten ingeschreven voor Recreatie Vakbeurs 2018. Daarmee is 70 procent van alle beurshallen gevuld. Dit jaar introduceert de organisatie geheel in stijl van het beursconcept een heuse festivalplattegrond. Hierop is ook te zien dat de beurs dit jaar uitbreidt met drie nieuwe segmenten: Food & Beverage, Entertainment & Games en Tuin & Park.

De zeventiende editie van Recreatie Vakbeurs vindt plaats op 27, 28 en 29 november 2018 in Evenementenhal Hardenberg.

Meer informatie: www.recreatie-vakbeurs.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *