Oorzaak van ziektevallen op park Prinsenmeer nog niet ontdekt

Afgelopen week is er in de media veel aandacht besteed aan een uitbraak van buikgriep in vakantiepark Prinsenmeer van de Oostappen groep. Het parkbeheer en de betrokken instanties hebbe inmiddels diverse onderozken uitgevoerd naar de oorzaak van de verschillende gezondheidsklachten. Er is o.a. gecontroleerd op de kwaliteit van het zwemwater, het drinkwaer en de hygiëne van het sanitair en de horecavoorzieningen. Daarin is geen bron van de besmetting gevonden.

PR-luchtfotoOostappen groep Vakantiepark Prinsenmeer werkt samen met de omgevingsdienst Zuidoost-Brabant die in opdracht van de provincie toeziet op de kwaliteit van het zwemwater. Het zwemwater van de chloorbaden en van de oppervlakteplas zijn onderzocht waarbij zowel het water van het subtropisch zwembad als de oppervlakteplas voldoen aan alle normen. Inmiddels is ook bekend dat het drinkwater aan alle parameters voldoet.

Ook de GGD Brabant –Zuid Oost heeft de situatie ter plaatse geïnventariseerd. De oorzaak is nog niet duidelijk maar gedacht word aan een virale oorzaak. Bij één gast is het norovirus geconstateerd. De GGD onderzoekt verder of dit bij andere gasten ook het geval is. Volgens de GGD is het niet toewijsbaar aan de hygiëne van het sanitair in de gebouwen, desalniettemin besteed men extra aandacht hieraan door het aantal schoonmaakbeurten te verhogen en daarmee de hygiëne te waarborgen. Alle partijen worden verzocht de hygiëne in acht te nemen en er gezamenlijk op toe te zien dat dit in stand word gehouden.

Er hebben meerdere onderzoeken gelijktijdig gelopen, waaronder ook een controlebezoek van de Voedsel en Waren Autoriteit waarbij gekeken werd naar de hygiëne in de horeca, zoals verwacht werden hier verder geen bijzonderheden geconstateerd en voldeed Oostappengroep Vakantiepark Prinsenmeer aan alle normen.

Bron: persbericht vakantiepark Prinsenmeer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *