Ook in België groeit de belangstelling voor chalet of stacaravan als tweede verblijf

De Belgische vakantiepark-keten Parador (6 parken in België en één in Nederland) ziet dat de Belgische consument steeds frequenter een chalet of stacaravan aanschaft in eigen land als tweede verblijf. Als verklaring daarvoor noemt Parador de huidige energiecrisis, de stijgende prijzen van vliegtickets en het milde klimaat van tegenwoordig.

Marie Fransen van Parador Vakantieparken: “Deze stijging begon reeds tijdens de coronacrisis, maar is blijven toenemen. Ten opzichte van 2021 kende Parador in 2022 een stijging van 31% wat betreft de verkoop van stacaravans en chalets. Tijdens corona ontdekte de Belg opnieuw de charme van ons land. Het besef kwam dat je niet altijd ver hoeft te reizen om te genieten van een vakantie en de huidige tijden versterken dat gevoel alsmaar meer.”

Ook de verhuur van vakantiewoningen beleeft gouden tijden

En er is nog een argument waarom de verkoop zo goed loopt. Wie een vakantieverblijf aanschaft als investering profiteert van de sterk gestegen bezetting op de Belgische parken. In vergelijking met januari 2022 werd er deze maand al 25% meer geboekt op de huuraccommodaties en kampeerplaatsen van Parador voor aanstaande zomervakantie. Marie Fransen: “Met de huidige energiecrisis en de prijzige vliegtuigtickets lijkt het toch dat de Belg op zoek is naar een vakantie dichtbij huis. We kennen in België ook een steeds milder wordend klimaat, dus het is niet onlogisch dat de Belg kiest voor een vakantie in eigen land. Daarnaast is de stijging ook nog steeds een uitloper van de coronacrisis, wat toch de ‘mindset’ van veel mensen heeft veranderd.”

Parador is in Nederland nog niet echt bekend bij het grote publiek. Met 6 parken in België en eentje in Nederland, en bijna 345.000 overnachtingen per jaar, is het zeker een speler met impact in de Belgische vakantiemarkt.

Parador Parcs is volop in ontwikkeling en heeft op diverse parken vakantieverblijven in de verkoop. Parador is aanwezig op de Second Home beurs in Maastricht op 28 en 29 januari.

Meer informatie: www.paradorvakantieparken.be/nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *