Nieuw magazine Uitcetera; voor de culturele lifestyle

Afgelopen woensdag werd in het Nieuwe De La Mar theater het eerste exemplaar van ‘Uitcetera’ uitgereikt aan Joop van den Ende. Het blad besteed vooral aandacht aan uitjes met een culturele inslag. Maar ook regio’s, steden en recreatiebedrijven die daarop aanhaken, komen aan bod.

uitcetera2
Joop van den Ende, Willemijn Maas en Cornald Maas

Arrangementen nemen drempels weg
Uitcetera is geïnitieerd door de Avro en Bindinc. De AVRO geeft al een cultuurblad uit, waarin cultuur met de grote ‘C’ aan bod komt. In dit magazine maakt de redactie een selectie uit het gigantische aanbod van onder meer evenementen en voorstellingen in Nederland. De belangrijkste pijlers van het tijdschrift zijn: cabaret, musical, toegankelijk toneel, workshops, evenementen en culturele uitjes. Uitcetera maakt een kwalitatieve én betaalbare selectie uit het gigantische aanbod en brengt originele ideeën. Het motto van Uitcetera luidt: Beleef het zelf! Om dit te bereiken bieden we in het blad complete arrangementen aan, bestaande uit praktische informatie (bijvoorbeeld waar parkeer je, waar kun je lekker eten). Uitcetera neemt de drempels bij de lezers weg en enthousiasmeert mensen om meer te ondernemen.
Het blad haakt ook aan bij (culturele) programma’s van de AVRO, zodat daar een win-win situatie ontstaat.

Doelgroep
Uitcetera beschrijft de doelgroep als: Vrouwen in de 40, die soms met hun familie, soms met hun vriendinnen en soms met hun partner op pad gaan. Het zijn vaak de beslissers en initiatiefnemers voor een uitstapje. Het eerste blad gaat gratis naar alle abonnees van de AVRO en de Tros. Willemijn Maas, algemeen directeur van de AVRO, legt uit dat in het blad niet de recreatie in de volle breedte aan bod komt. “Kamperen of fietsen kom je niet tegen. We richten ons vooral op voorstellingen en culturele belevenissen. Maar een show bij de Efteling zou bijvoorbeeld wel aan bod kunnen komen.”

Meer informatie: www.uitcetera.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *