Meeste gezinnen hebben de hoop op een kampeervakantie in de zomer nog niet opgegeven

Een groot deel van de Nederlandse gezinnen (79,1%) staat nog altijd positief tegenover hun zomervakantie op de camping. Dit blijkt uit onderzoek dat kampeerplatform Kids-Campings.com in opdracht van TeamAnimation heeft uitgevoerd. De enquête is verspreid onder de 7000 Facebookvolgers van Kids-Campings.com.

De situatie omtrent het coronavirus geeft veel onzekerheid over geplande vakanties. Want kunnen we straks nog ongestoord vakantie vieren op onze favoriete camping? De meeste gezinnen met kinderen hopen van wel. Benieuwd wat hun vakantieplannen zijn en hoe zij over hun vakantie denken?

75% van de gezinnen had al een kampeervakantie geboekt

75% van de ondervraagde gezinnen met kinderen had al een kampeervakantie geboekt voordat het COVID-19 virus in Nederland was vastgesteld. Hiervan heeft 90% een vakantie geboekt voor het hoogseizoen. Zij hebben nog goede hoop dat hun vakantie in het hoogseizoen door kan gaan, al dan niet op een andere manier dan anders. Als we kijken naar de landen waar de ondervraagde gezinnen een vakantie naar toe hebben geboekt, dan is Frankrijk het populairst met 32,6%, gevolgd door Nederland met 16,3% en Italië met 14%.

Grote hoop om er nog even tussenuit te kunnen

De meeste gezinnen hebben nog grote hoop om er even tussenuit te kunnen. 50% van de ondervraagde gezinnen geeft zelfs aan nog een vakantie te willen gaan boeken voor dit seizoen. Een van de belangrijkste redenen die gezinnen daarvoor geven is het hebben van behoefte aan een andere omgeving. Na weken thuis te hebben gezeten, is het hoog tijd om er even op uit te kunnen. Ook geven gezinnen aan dat vakantie nodig is om te ontspannen, juist in een tijd zoals deze. Richard Otten, eigenaar van TeamAnimation, voegt hieraan toe: “Als alles straks weer rustig op gang komt, dan zijn campings en vakantieparken de eerste plek waar gezinnen met kinderen naar toe willen. Immers, zijn campings en vakantieparken ruim opgezet en kun je er genieten van de vrijheid en de natuur”.

Toch wacht 50% van de gezinnen nog even af met het boeken van een vakantie en kijken zij vooral hoe de situatie zich verder ontwikkelt. Ook zijn er gezinnen die aangeven altijd op de bonnefooi op vakantie te gaan en daarom ook nu last minute hun vakantie te boeken.

Annuleren of een voucher? Nee hoor, voorlopig nog niet

79,1% van de gezinnen hoopt dat hun vakantie nog door kan gaan zoals gepland. Zij zijn voorlopig niet van plan hun vakantie te annuleren. Van de overige ondervraagde gezinnen geeft 7% aan dat zij al een voucher aangeboden hebben gekregen om hun vakantie om te boeken. Ook wil 4,7% van de gezinnen hun vakantie graag omboeken naar een andere periode en nog eens 4,7% hun vakantie annuleren en het geld terugvragen. De overige 4,5% twijfelt nog over hun beslissing en wacht af wat de mogelijkheden zijn vanuit hun vakantiebestemming of vakantieaanbieder. Al met al staan de meeste gezinnen dus nog positief tegenover hun zomervakantie. Ook wij hopen dat er nog een vakantieseizoen komt, want dat hebben we met z’n allen zeker verdiend!

Meer informatie: www.kids-campings.com


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *