Libema vakantieparken steken in op Basic Camping; ‘Bamping’

Bij de Libema parken Vakantiepark Beekse Bergen en Vakantiepark Dierenbos kunnen kampeerders vanaf komend weekend in een natuurlijk omgeving hun tent opzetten en de hangmat ophangen. Waar veel kampeerbedrijven inspelen op luxe kamperen (glamping), wordt de trend naar basic kamperen nog wel eens vergeten.

‘Bamping’ is een samentreksel van ‘Back to Basic’ en ‘camping’. Het is de tegenhanger van het op meer luxe gerichte ‘glamping’. Terug naar de natuur en duurzaamheid staan hierbij centraal. 

Back to Basic

Op Vakantiepark Beekse Bergen kunnen kampeerders op de nieuwe Back2Basic camping hun tent neerzetten tussen de bomen, of aan de kant van het Victoriameer. “Ons nieuwe terrein heeft geen vaste plekken, geen stroom bij de tent, geen afgekaderde veldjes”, vertelt Maikel Claassens, general manager van Vakantiepark Beekse Bergen.

Op het Back2Basic-terrein zijn toiletten, warme douches en plekken om elektrische apparatuur op te laden. “Maar verder is het echt terug naar de basis”, legt Claassens uit. “Kampeerders, die alleen met de tent kunnen komen, kunnen vissen, met een bootje het water op, hutten bouwen, barbecueën.”

Voor mensen die nog meer een met de natuur willen zijn, zullen er bushcraft-workshops worden gegeven, waar deelnemers leren overleven in en met de natuur. Claassens: “Het is echt even buiten en met elkaar, zowel voor gezinnen, koppels en vrienden als voor grotere gezelschappen zoals bedrijven, scholen of scoutinggroepen.”

Festivalsfeer

Ook bij Vakantiepark Dierenbos kunnen kampeerders de nieuwe manier van kamperen ervaren. Op Beleveniscamping Vuurvlinder kunnen gasten bij de centrale plek samenkomen, ontspannen in een hangmat of samen sporten. Ook dit terrein is alleen voor tenten toegankelijk, al zijn er hier wel vaste plekken met elektriciteit.

“We willen een festivalsfeer creëren”, vertelt Annouk Smeets, general manager bij Vakantiepark Dierenbos. “Dat ontspannen gevoel, met je blote voeten in het gras, slingers van vlaggetjes en lampjes, echt even helemaal weg uit de hectiek van de dag.”

Meer informatie:

www.dierenbos.nl

www.beeksebergen.nl/overnachten/vakantiepark

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *