Kleine volksverhuizing recreatiesector naar Gotenborg

Van 6 tot 8 oktober vindt de Euro Attractions Show (EAS) plaats in het Zweedse Gotenborg. De belangstelling onder Nederlandse ondernemers is groot. Inmiddels hebben zich 350 deelnemers aangemeld voor dit grootste Europese vakevenement in de recreatiesector. Ook de toeleverende industrie uit Nederland is ruim vertegenwoordigd op de beursvloer.

Vorig jaar vond de EAS nog plaats in Amsterdam. Het is een combinatie van een grote beursvloer met een serie aan lezingen en workshops. De beursvloer is gelegen naast attractiepark Liseberg, dat ook een actieve rol speelt tijdens de beursdagen. Bekijk de teaser van het event:

Kennisprogramma
Nieuwe ontwikkelingen in de branche zullen niet alleen op de beursvloer te zien zijn, maar ook in verschillende seminars besproken worden. Zo is er een educatie-programma voor jonge managers en zullen de laatste ontwikkelingen op het vlak van onder andere technologie, veiligheid, marketing en communicatie, food and beverages, personeelsmanagement en merchandise door vooraanstaande parken en organisaties besproken worden. Ook zijn er netwerk-events zoals een Opening Reception in Liseberg en kan worden deelgenomen aan een tour langs enkele Zweedse attracties waar men een kijkje achter de schermen krijgt. Het programma kent dit jaar een nieuwe opzet en beslaat bijna 30 uur. Nieuw is ook dat voor het eerst workshops direct aan de praktijk gekoppeld kunnen worden: meerdere workshops vinden plaats in het naast het beursgebouw gelegen attractiepark Liseberg en science centre Universeum.
Bekijk het Conference Programma

House of Leisure in Brabant heeft voor ondernemers in haar regio zelfs een studiereis naar de EAS georganiseerd.

Liseberg Helix
attractie Helix in park Liseberg

Nederland attractieland
Nederland speelt traditioneel een belangrijke rol in deze markt en heeft dan ook veel internationaal opererende bedrijven in huis die op deze beurs vertegenwoordigd zijn. Bij een recent gehouden inventarisatie van de exposantenlijst zagen we al inschrijvingen van de volgende bedrijven die actief zijn op de Nederlandse markt: Active Constructions (klimparken) Ameco (Be) (playgrounds), Aquadrolics (Waterspeelplezier), Art Attack (indoor attracties), Blndr (film en fotografie), Bright Buildings (bouw en ontwikkeling), Eibe (speeltoestellen – vestiging Duitsland), Eli Play (indoor spelen), EuroLockers, GACK (De) muntautomaten, Idea Vending, Image + Digital (fotografie), JB Inflatables, Jora Vision (conceptontwikkeling / thematiseren), Jump Factory (inflatables), Lagotronics (VR en dark rides), M2 Leisure (management / consultant), Mini Port World (elektro-bootjes), P&P projects (thematiseren en concepten), Plopsa Licencing (werken met bekende merken), PriceTag (software), Sidijk (indoor playgrounds), Treinverhuur (springkussens), Van Egdom (waterattracties –glijbanen), Van Veen Design (ballenbakken), Van Zijl (speelondergronden), Vekoma (achtbanen en grote attracties), Watergames and More (waterspeeltoestellen), Wattman Europe (treintjes), en Wood Design (carrousels en attracties).

Pretwerk.nl geeft de komende week updates vanuit Gotenborg.

Meer informatie: www.iaapa.org/expos/euro-attractions-show/home

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *