Inspelen en aanhaken op themadagen

Het hele jaar door worden er bijzondere themadagen georganiseerd. Veel recreatiebedrijven weten daar handig op in te spelen. Halloween is een mooi voorbeeld; dat feest wordt bijna helemaal door attractieparken geclaimd. Maar ook het museumweekend brengt veel mensen in beweging. Daar zou de verblijfsrecreatie, bijvoorbeeld met arrangementen, veel meer gebruik van kunnen maken. 

We hebben de themadagen van dit jaar eens even op een rijtje gezet. AANHAKEN!!!

museum
museum

5 en 6 april: Museumweekend
Maar liefst 400 musea hebben zich aangemeld voor het succesvolle museumweekend. Dit weekend organiseren de musea bijzondere activiteiten en bieden (vaak) een korting op de entreeprijs. Het thema: ‘Doe een museum…’ waarin vooral vel doe-activiteiten centraal staan. Naast de traditionele cultuurliefhebbers willen de musea ook nieuwe doelgroepen verleiden tot een bezoek aan een museum.

12 en 13 april: Open golfdagen
Op 5 maart hadden al 130 golfbanen zich aangemeld voor deelname aan de Open Golfdagen 2014. In 2013 nam een record aantal golfbanen deel aan het evenement en stelde haar baan open voor een ieder die interesse heeft in de golfsport.

19 – 26 april: Nationale Sportweek
De Nationale Sportweek is een landelijk sportevenement dat een week lang in Nederland sporten in de etalage zet en laat zien hoe gezond en vooral leuk sporten en bewegen is. In 2014 vindt de Nationale Sportweek van 19 tot en met 26 april plaats. Met een spectaculaire aftrap op vrijdag 18 april in Roermond!.

26 april: Koningsdag
Koningsdag is de nationale feestdag waarop de verjaardag van de Koning wordt gevierd. In 2014 wordt Koningsdag op zaterdag 26 april gevierd. Aangezien dit een officiële nationale feestdag is, zijn veel mensen vrij. Oranje boven.

26 april – 5 mei: Meivakantie

10 en 11 mei: Nationale Molendag
Zeker als u buitenlanders op bezoek hebt, dan is dit een evenement om onder de aandacht te brengen. In dit weekend draaien bijna alle molens van Nederland en zijn ruim 950 molens open voor bezoek. Het thema voor dit jaar is ‘Ontdek je molen’ waarbij activiteiten voor kinderen centraal staan.

11 mei; Moederdag
Niet vergeten! (dat stelt ook je moeder op prijs)

25 mei: Dag van het Nationale Park
Dit jaar heeft de Dag van het Nationaal Park een muzikaal thema en kunnen bezoekers aan leuke activiteiten meedoen. Ervaar in één van de 20 parken de levendige flora en fauna en het afwisselend landschap met ‘muzikale’ activiteiten zoals een stiltewandeling, openluchtconcert, workshop natuurmuziek maken, gezellige terrasjes met streekmuziek en nog veel meer. Alle bezoekers van de Dag van het Nationaal Park krijgen een passend cadeautje: een unieke ringtone van een ritmische mix van alleen natuurgeluiden.

kasteel9 juni: Dag van het kasteel
Deze dag staat in het teken van het (historische) leven op een kasteel. Het leven voor van de prinsen en prinsessen, baronnen en gravinnen in hun sprookjesachtige kastelen en landhuizen. Maar ook het leven beneden, in de keukens, de stallen, de linnenkamers en voorraadruimtes. De wereld van de bedienden, de knechts en de dienstmeisjes.

11 juni: Nationale Buitenspeeldag
Gemeenten, scholen, ouders, belangenorganisaties, verenigingen en particulieren kunnen mee te doen aan de Buitenspeeldag en lokaal een afwisselend buitenprogramma organiseren. Op die manier kunnen zoveel mogelijk kinderen op de Buitenspeeldag volop buiten spelen! In 2014 is de Buitenspeeldag op woensdag 11 juni. Medio april 2014 start de inschrijving voor locaties.

12 juni – 13 juli: WK voetbal
Met ook volop feest voor de thuisblijvers. Hoe hoog loopt de oranjekoorts dit jaar op. Voor veel horecagelegenheden zijn de voetbalwedstrijden van oranje een gratis topattractie. Alleen nog een groot scherm regelen en het bedrijf oranje versieren. Besteed je als camping of bungalowpark actief aandacht aan voetbal, meldt je dan aan op www.voetbalcampings.nl

15 juni: Vaderdag

20 juni: Midzomernachtduik
Midzomernachtduik is een landelijk evenement, maar ieder zwembad kan het programma naar eigen wens invullen. Misschien wilt u wel een wedstrijd Bommetje organiseren of een waterpolo wedstrijd met een BBQ en een waterdisco onder begeleiding van de plaatselijk bekende DJ. Of misschien geven jullie een demonstratie Aqua Zumba om alvast in tropische sferen te komen. Alles is mogelijk, elke activiteit die het bad meer onder de aandacht brengt bij uw bezoekers maakt onderdeel uit van de Midzomernachtduik.

22 – 23 juni: Dag van de architectuur
Met een spannend dag- en nachtprogramma geinspireerd op het thema 24 UUR Architectuur. Stations, (lucht)havens, ziekenhuizen, kantoren, maar ook winkels en hotels, zijn 24 uur per dag in bedrijf. Ze kennen geen openings- en sluitingstijden; ze bewijzen de stad en de mensen een dienst.

5 juli – 31 augustus: Zomervakantie (in regio’s)

13 en 14 september: Open monumentendagen
Met het thema ‘Op reis’ verbreedt de Open Monumentendag in 2014 horizonten. Op reis laat mensen op 13 en 14 september reizen, over land, over water en door de lucht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *