Eerste ‘Next Generation’ Lego Discovery Centre opent deze zomer in Brussel

Het nieuwe LEGO® Discovery Centre (LDC) dat in de zomer van 2022 opent in Brussel, wordt het allereerste next generation LDC in Europa én de wereld. Het volledig overdekte LDC is gelegen in het shopping district Docks Bruxsel.

Het LDC, onderdeel van Merlin Entertainments, wordt dé niet te missen hotspot voor gezinnen en scholen die samen al spelenderwijs het plezier van ontdekken en creatief bouwen met LEGO® stenen willen beleven.

Met zijn splinternieuwe look en design trekt het nieuwe LEGO Discovery Centre het bestaande populaire aanbod aan interactieve indoor LEGO belevenissen door. Tijdens interactieve activiteiten en workshops, die inzetten ‘op spelen-is-leren’, laten kinderen van twee tot 10 jaar of het nu met het gezin is of tijdens een schooluitstap, hun fantasie de vrije loop in hun eigen LEGO creaties.

Next generation belevenissen

Verspreid over een totale oppervlakte van 3.152 m2, kunnen de bezoekers in 12 zones, samen plezier beleven en hun creativiteit de vrije loop laten. Er werden twee gloednieuwe LEGO® brick play belevenissen ontwikkeld. Hier kan je met losse steentjes creaties bouwen, terwijl je je tijdens de Creative Workshops met de ‘Playmakers’ en het team van ‘Master Model Builders’, want zo heten de LDC medewerkers, laat inspireren. Ook voor de allerkleinsten, mikt het LDC nog meer dan vroeger op entertainment en plezier. Zo komt er een gloednieuwe indoor speelzone voor kinderen jonger dan 5 met glijbanen en een dino-draaimolen.

De Spaceship Build & Scan is een voorbeeld van een gloednieuwe attractie die eruit springt in vergelijking met de bestaande LEGOLAND® Discovery Centres. In deze indrukwekkende LEGO tech-belevenis, bouwen bezoekers met LEGO stenen een fysiek ruimteschip dat ze vervolgens naar een digitaal universum scannen. Daarin vliegen ze door de ruimte terwijl ze druk marsmannetjes ontwijken en op andere planeten in het LEGO zonnestelsel landen. 

Trots om Brussel deze primeur te kunnen geven

Julia Goldin, Chief Product and Marketing Officer bij The LEGO Group: “We zijn heel blij dat we via dit partnership met Merlin Entertainments het LEGO Discovery Centre in Brussel kunnen ontwikkelen, een plek waar de hele familie zich onderdompelt in de wereld van LEGO play. Deze indoor LEGO experience biedt je een plek om samen te spelen, ontdekken, creëren en plezier te maken. Dankzij de nauwe samenwerking met Merlin Entertainments en hun expertise in location-based entertainment, geven we de nieuwsgierigheid, creativiteit en verbeeldingskracht van de bouwers van morgen een flinke boost.”

Over de keuze voor Brussel voor deze Europese primeur, zegt Justin Platt, Chief Strategy Officer bij Merlin: “Als een van de meest prikkelende en dichtbevolkte steden, waar bovendien veel families wonen, is de Europese hoofdstad de ideale plek om consumenten de mogelijkheid te geven om zich uit te leven in hun passie voor LEGO. We zijn trots op ons partnership met The LEGO Group en op de fantastische mogelijkheden die dat meebrengt voor de inwoners en bezoekers van België. We hebben heel nauw samengewerkt met LEGO aan het design en de bouw van deze nieuwe generatie LEGO Discovery Centres en we kijken er enorm naar uit om er vanaf de zomer talloze families te verwelkomen.”

Van ‘LEGOLAND’ Discovery Centre naar ‘LEGO’ Discovery Centre

Er bestaan wereldwijd 27 LEGOLAND Discovery Centres en de nieuwe locatie in Brussel wordt het allereerste uit de nieuwe generatie, onder de naam LEGO Discovery Centre. Het LEGO Discovery Centre bouwt verder op het partnership tussen Merlin en het wereldberoemde LEGO merk, waar ook 9 LEGOLAND Resorts – met LEGO theme parks en hotels – in vier werelddelen bij horen.

Meer informatie: www.legodiscoverycentre.com/brussels/nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *