Bezoekcijfers stabiel na verhuizing HISWA te Water naar Lelystad

Na edities in IJmuiden en Amsterdam heeft de beurs HISWA te Water sinds dit jaar een plek gevonden in Lelystad. De eerste editie in Lelystad, van 5 t/m 9 september,  trok 22.563 bezoekers; en dat ligt ongeveer in lijn met de voorgaande edities in Amsterdam, maar dan wel in een dag minder tijd.

Directeur Arjen Rahusen blikt positief terug op de afgelopen beursweek, “Het is fantastisch om te zien dat alles wat wij met het team bedacht hebben zo mooi is samengekomen, het klopte gewoon. Ik ben dan ook enorm trots dat we deze eerste editie in Lelystad het concept goed hebben kunnen neerzetten. De feedback van zowel exposanten als bezoekers bevestigd ons in de keuze voor de Bataviahaven. Ik ben zeer tevreden met het aantal bezoekers dat wij hebben mogen ontvangen, zeker wanneer je je realiseert dat de beurs van zes naar vijf dagen is gegaan. Wij zien de toekomst hier in Lelystad dan ook zonnig tegemoet!”

Tijdens de 35ste editie van de HISWA te water werden in totaal 298 nieuwe boten getoond, 17,5% meer dan vorig jaar in Amsterdam. Het gevoel op de steigers was niet alleen goed, ook op het gebied van verkoop waren er optimistische geluiden te horen. Zo werden er op de eerste dag van de beurs al boten verkocht en ging er voor velen een volle agenda opvolgafspraken mee naar huis. Paul Hameeteman van Nova Yachting, een van de deelnemers van het eerste uur gaf aan, “Dit is hoe een botenshow moet zijn. De haven is prachtig ingevuld, het kan gewoon niet beter”.

We (redactie) ontdekten zelf ook dat het een echte botenshow is gebleven. Promotie van vaargebieden komt hier sporadisch aan bod, terwijl dat op een beurs als Boot Düsseldorf inmiddels wel een vast onderdeel begint te worden. De ronde vorm van de haven maakt dat de beurs compact en overzichtelijk is. Net als in Amsterdam is ook hier een arena voor de kleine watersport gecreëerd waar vooral kinderen kennis kunnen maken met de watersport (zeilen suppen e.d.). De mogelijkheid om een stukje te varen met een boot zijn hier ook beduidend makkelijker dan in Amsterdam. (minder druk op het water)

Ook de 36ste editie van de HISWA te water zal weer plaatsvinden in de Bataviahaven van Lelystad. De haven zal in 2019 wederom omgetoverd worden tot het walhalla voor ieder type watersporter van 4 tot en met 9 september.

Meer informatie: www.hiswatewater.nl

Lelystad profileert zich
Ook de gemeente Lelystad is blij met de komst van de HISWA te Water naar Lelystad. Met 5 jachthavens binnen de gemeentegrenzen, een lange kust en een groot vaargebied voor de deur ziet de gemeente volop kansen voor doorontwikkeling van haar recreatieve en watersportsector. Een evenement zoals de HISWA te Water biedt goede mogelijkheden om de stad bij watersportliefhebbers onder de aandacht te brengen.

Meer informatie: www.lelystadopportunities.com/nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *